Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πράξη ανθρωπιάς από ομογενείς- Η «οικογένεια» των ΑΧΕΠΑ προσέφερε  έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Θερμές ευχαριστίες για την δωρεά από την διοικήτρια Ασπασία Ρηγοπούλου

Published

on

Με ένα σημαντικό μηχάνημα, έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο, ενισχύθηκε το παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, το Καραμανδάνειο, ύστερα από την γενναιοδωρία των μελών της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA 501 της Πάτρας.

Αντιπροσωπεία της οργάνωσης πέρασε το κατώφλι του Καραμανδανείου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να κάνει ένα δώρο για τους μικρούς ασθενείς της Δυτικής Ελλάδας.

Το ιατρικό αυτό μηχάνημα που είναι πολύ σημαντικό για τη φροντίδα των παιδιών και τέθηκε ήδη σε λειτουργία από τον Παιδονευρολόγο Αδαμάντιο Κατερέλος και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Την πολυπληθή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, η οποία στον απόηχο της δωρεάς τόνισε: «Γιορτάσαμε μια πράξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αγάπης προς τον συνάνθρωπο, η οποία έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία διότι προέρχεται από μέλη του Ελληνισμού που ζουν στο εξωτερικό, αλλά η καρδιά τους και η ματιά τους είναι διαρκώς στραμμένη στην αγαπημένη τους πατρίδα. Με πολύ χαρά η οικογένεια του παιδιατρικού μας νοσοκομείου υποδέχτηκε εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA 501 – c The Tasso Chronis Chapter, Albuquerque NM USA που προσέφεραν ένα πολύ σημαντικό δώρο για την περίθαλψη των παιδιών μας, έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο».

Η ίδια ευχαρίστησε τον πρόεδρο της οργάνωσης Παύλο Παναγόπουλο, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Χριστόπουλο και όλα τα μέλη που συνεισέφεραν σε αυτή τη σημαντική προσφορά, καθώς επίσης τον Ροταριανό Όμιλο Πατρών και την πρόεδρό του Χαρά Αναστασοπούλου που έστησε αυτή τη γέφυρα της προσφοράς.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα κάνετε για εμάς. Σας οφείλουμε πολλά γι΄ αυτό και προσπαθούμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους καρπούς κάθε προσφοράς σας», ανέφερε με συγκίνηση απευθυνόμενη σε όλους όσοι συνέδραμαν για να υλοποιηθεί η δωρεά.

Η κα Ρηγοπούλου έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη συμμετοχή της νέας γενιάς, των παιδιών, στην αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ που επισκέφθηκε το παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας τονίζοντας πως «η παρουσία τους δείχνει την ανάγκη της καλλιέργειας των δεσμών με την πατρίδα και την προσφορά προς την πατρίδα».

Τέλος, η κα Ρηγοπούλου ευχαρίστησε θερμά την 6η ΥΠΕ , το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών για την καταλυτική συμμετοχή τους στην διευκόλυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταφοράς του νέου ηλεκτροεγκεφαλογραφου από το εξωτερικό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement