Connect with us

Ελλάδα

Καύσωνας: Πώς να προστατεύσετε τα κατοικίδιά σας – Οδηγίες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Published

on

Χρήσιμες συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων δίνει σε ενημερωτικό του δελτίο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτό το διάστημα, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στα κατοικίδια.

Συγκεκριμένα, η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης του Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. προτείνει απλές μεθόδους που αφενός θα προστατεύσουν τα κατοικίδια από τον καύσωνα και αφετέρου θα διατηρήσουν τη διάθεσή τους σε υψηλά επίπεδα.

Οι οδηγίες αφορούν τόσο σε τρόπους δροσιάς και ενυδάτωσης, όσο και στα παιχνίδια των κατοικιδίων.

ees_kausonas

Ειδική αναφορά κάνει ο Ερυθρός Σταυρός και για τα αδέσποτα, που καλεί τους πολίτες να τοποθετήσουν ένα μπολάκι νερό έξω από την πόρτα του σπιτιού ή της δουλειάς τους, και στο κοντινό πάρκο της γειτονιάς τους.

αδεσποτα_ΝΕΡΟ_Β_μικρο

Οδηγίες για τα σκυλιά που μπορεί να πάθουν ηλίαση ή θερμοπληξία

Παράλληλα, οι οδηγίες αφορούν και σε περιπτώσεις σκυλιών που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και ενδεχομένως θα πάθουν ηλίαση ή θερμοπληξία.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή εάν τα σκυλιά τους αρχίσουν να λαχανιάζουν βαριά, να έχουν γρήγορους καρδιακούς παλμούς, αστάθεια, έλλειψη συντονισμού και μια σειρά ανησυχητικών συμπτωμάτων, ενώ δίδονται οδηγίες για το πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν.

ees_kausonas1

Ροή ειδήσεων

Advertisement