Connect with us

Ελλάδα

Σε σοβαρή κατάσταση ο 9χρονος που κατάπιε καυστικό υγρό – «Νόμιζε ότι ήταν νερό» λέει ο παππούς του

Published

on

Διασωληνωμένο παραμένει το 9χρονο αγόρι που κατάπιε το καυστικό υγρό, νομίζοντας πως είναι νερό. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στη Ρόδο, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση για τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί κατευθύνθηκε προς την κουζίνα του σπιτιού, προκειμένου να πιει νερό. Όμως, φαίνεται πως μπέρδεψε τα μπουκάλια και, δυστυχώς, ήπιε από αυτό με το καυστικό υγρό. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο παππούς του μικρού αγοριού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές και την αγωνία που βιώνει τώρα η οικογένεια.

«Νερό νόμιζε ότι ήτανε και πήγε να το πιει. Τον πρόλαβε η μητέρα και τον σταμάτησε. Λίγο ακούμπησε. Στο νοσοκομείο τον πήγε κατευθείαν ο πατέρας και είχε διαπιστωθεί λίγο κάψιμο στον λάρυγγα», ανέφερε, αρχικά, ο παππούς του.

Αμέσως το παιδί ένιωσε ένα κάψιμο. «Ήταν με τη μητέρα του και τον πατέρα του σπίτι. Του φώναξε νομίζω και το έφτυσε κατευθείαν. Θα το κατάλαβε και το ίδιο το παιδί γιατί είναι 9 χρόνων». Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το καυστικό υγρό είχε περάσει σε ζωτικά όργανα του παιδιού και έτσι έκριναν σημαντική την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα και το νοσοκομείο Παίδων.

«Ήρθε αεροπλάνο και τον πήγαν στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή είναι στο “Παίδων”. Περιμένω τηλέφωνο από τον πατέρα και εγώ. Να ήταν σε κανένα παράθυρο τίποτα και δεν το υπολόγισε το παιδί και νόμιζε ότι ήταν νερό; Κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Δεν μπορώ να κρατηθώ στα πόδια μου», κατέληξε στα λεγόμενά του ο παππούς του αγοριού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Ο 9χρονος φέρει εγκαύματα στον οισοφάγο, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement