Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη Δυτική Αχαΐα η επόμενη ημερίδα για τον εμπλουτισμό του Ψηφιακού Ξεναγού

Published

on

 

Σημαντική ανταπόκριση σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα για τον εμπλουτισμό του «ψηφιακού ξεναγού» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023  στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντροτου Αιγίου, προκειμένου να υποδειχθούν επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος στην Αιγιάλεια  και να συμπεριληφθούν στην πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/ που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε  με το Δήμο Αιγιάλειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας και ο ανάδοχος του έργου, Θεόδωρος Τσούμπελης, παρουσίασαν το σύστημα ξενάγησης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Φίλιας μεταξύ αλλων τόνισε: «Με σύμμαχό  μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούμε για τη δημιουργία των υποδομών, συνεχίζουμε το έργο μας πιστοί σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και κάθε διαθέσιμο μέσο για να οικοδομήσουμε την Δυτική Ελλάδα του αύριο». 

Η επόμενη ημερίδα για τον εμπλουτισμό του ψηφιακού ξεναγού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αχαϊα και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαγιάς, την Τετάρτη12 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.00, σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Αχαϊας. 

Παράλληλα με την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/  είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές:

android:  https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.olympianland

και ios: https://apps.apple.com/us/app/olympian-land/id6445900549

μέσω των οποίων παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο με σκοπό την ανάδειξη  με πολυεπίπεδο τρόπο της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την τουριστική προβολή αυτής.

Ωστόσο, οι φορείς  έχουν τη δυνατότητα  να προτείνουν επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.). Αυτό εξυπηρετούν και οι ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται  στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες και αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement