Connect with us

Ελλάδα

Τα βλέμματα στραμμένα στο σημερινό (12μ.) τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Published

on

Στο σημερινό τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρέφεται πλέον το ελληνικό ενδιαφέρον στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, έκανε λόγο για θετικό κλίμα και βήμα επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με στόχο έναν «οδικό χάρτη» για την επίλυση της διαφοράς για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στη «σκια» της υπόθεσης Μπελέρη.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ποιοι θα συνοδεύσουν τους δύο ηγέτες

Οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, στο σκηνικό αποκλιμάκωσης των τελευταίων μηνών, θα συζητήσουν δια ζώσης στις δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης και στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο «τραπέζι» της συνάντησης και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του, Άννα Μαρία Μπούρα. Αντίστοιχα, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής σύμβουλός του, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

https://www.ertnews.gr/

Ροή ειδήσεων

Advertisement