Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σχεδόν μια ώρα η συνάντηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδόν μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, η πρώτη τους μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικό του θετικού  κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός ότι η συνάντηση διήρκεσε περίπου τον διπλάσιο από τον προγραμματισμένο χρόνο – αρχικά ήταν προγραμματισμένη για μισή ώρα

Όπως άλλωστε φαίνεται στο βίντεο από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης, τόσο το κλίμα ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες όσο  και ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν καλό.
Ενδεικτικός ήταν ο διάλογος που είχαν οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας μπροστά στις κάμερες:

Ερντογάν: Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, πρωθυπουργέ, άρα έχουμε εδώ μια νέα ομάδα.

Μητσοτάκης: Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη συναντηθεί και ξεκίνησαν μια καλή επαφή.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του protothema.gr, Γιώργος Ευγενίδης, παρών στην αρχή της  συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν  ήταν και ο νέος επικεφαλής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνεχάρη για την επανεκλογή του τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ανταπέδωσε με τα δικά του συγχαρητήρια προς τον στενό συνεργάτη του Τούρκου προέδρου.

Προωθούνται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε τετ α τετ του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, με τον οποίο συμφωνήθηκε «η επικοινωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την διευθέτηση συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας η συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ έγινε μέσα σε καλό κλίμα με τους δύο υπουργούς να συμφωνούν να υπάρξει επικοινωνία των δύο πλευρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Δένδιας και Γκιουλέρ συμφώνησαν, επίσης, να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, εφόσον χρειαστεί, ενώ εξετάσθηκε και η δυνατότητα πραγματοποίησης εκατέρωθεν επισκέψεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΟΕ είχαν αποτελέσει αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στις 5 Ιουλίου.

protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement