Connect with us

Ελλάδα

Market Pass: Ποιες αιτήσεις θεωρούνται ήδη υποβεβλημένες

Published

on

Οι αιτήσεις για τα Market Pass θα εξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα εκδοθούν φέτος, ενώ οι πολίτες που είχαν υποβάλλει αιτήσεις από τον προηγούμενο κύκλο, αυτές θεωρούνται ήδη υποβεβλημένες.

«Η Κυβέρνηση δείχνει τη θέλησή της να διευκολύνει τους πολίτες και να τους στηρίξει δίκαια και αναλογικά. Έτσι οι δικαιούχοι του Market Pass θα υπολογιστούν με τις φορολογικές δηλώσεις του φορολογικού έτους 2022 για να γνωρίζουμε όντως ποιοι το δικαιούνται και για όσους είχαν υποβάλλει αίτηση από τον προηγούμενο κύκλο, οι αιτήσεις αυτές θεωρούνται ήδη υποβεβλημένες».

Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Συνεπώς, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης). Δεν επιτρέπεται η ανάληψη του ποσού ή η μεταφορά του σε τρίτον.

Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές. Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement