Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σαββατοκύριακο στη Δυτική Ελλάδα με 45αρια – “Στο κόκκινο” και η Πάτρα

Published

on

Το πιό θερμό Σαββατοκύριακο των τελευταίων ετών θα βιώσει η Δυτική Ελλάδα, καθώς οι θερμοκρασίες θα φθάσουν και τους 45 βαθμούς!

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η Πάτρα κυριολεκτικά θα λιώσει από την ζέστη, δεδομένου ότι ο υδράργυρος θα “χτυπήσει κόκκινο” και θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς, ενώ ακόμη και τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία θα είναι σταθερά πάνω από τους 32 βαθμούς. Ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε στην αχαϊκή πρωτεύουσα αύριο Κυριακή με το θερμόμετρο να σκαρφωλώνει στους 42 βαθμούς, ενώ και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Στο Αγρίνιο η ζέστη θα είναι ανυπόφορη. Σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς, ενώ αύριο Κυριακή θα …βράσει ο τόπος με τον υδράργυρο στους 44-45 βαθμούς.

Στον Πύργο σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς και αύριο θα ξεπεράσει τους 41!

“Το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου. Η Κυριακή, πιο συγκεκριμένα, θα είναι η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων 5 ετών. Δηλαδή τέτοια ζέστη είχαμε το 2017, ένα πολύ σημαντικό επεισόδιο και το 2007 που είναι το ανεπανάληπτο. Το θερμόμετρο την Κυριακή θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τους 45 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας του δυτικού βορειοδυτικού ρεύματος, σε κάποιες περιοχές, στον κάμπο της Θεσσαλίας για παράδειγμα, στην ανατολική Στερεά, κυρίως στην Θήβα και στην Λαμία δεν θα με εκπλήξει αν φτάσει και ψηλότερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement