Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διακοπτό: Και εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες |

Published

on

Τεράστια ανησυχία προκαλεί η φωτιά που ξέσπασε περί τις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή κοντά στον οικισμό Δερβενάκι Μαμουσιάς. Το μέτωπό της πυρκαγιάς επεκτείνεται από την θέση Άγιος Ανδρέας στην κάτω Πτέρη και φτάνει λίγο παραπάνω από το χωριό Τράπεζα στη δασική έκταση.

Πρόκειται για συνολικά μία χιλιομετρική απόσταση περίπου 5 km και αυτό και μόνο κάνει τους φορείς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανησυχούν ακόμα περισσότερο για την έκταση που μπορεί να πάρει η φωτιά, καθώς αυτή τη στιγμή πνέει στην περιοχή δυνατός άνεμος που ωθεί τις φλόγες στα ανατολικά.

Η φωτιά ξεκίνησε από το Δερβενάκι και πολύ γρήγορα, λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε προς τα ανατολικά και νότια μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές και σπίτια στην περιοχή Βιλιβινιώτικα, πολύ κοντά στον οικισμό Άγιος Ανδρέας, ενώ η φωτιά, αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς τον αρχαιολογικό χώρο της Μαμουσιάς, με τελικό “προορισμό” τον Βουραϊκό ποταμό και τις γύρω περιοχές του.

Οι φλόγες άρχισαν να κατευθύνονται προς την Π.Ε.Ο. όπου αποφασίστηκε από τη γέφυρα Τσαγρή μέχρι τα Ζαχλωρίτικα να παραμείνει κλειστός.

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα κατάσβεσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με αρκετά οχήματα και άνδρες, καθώς και εθελοντικές ομάδες που έχουν καταφτάσει στην περιοχή. Στο σημείο αυτή τη στιγμή είναι ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Καραΐσκο, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλη Χριστόπουλο και φορείς που συντονίζουν τις επίγειες προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, με τη φωτιά να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

protionline.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement