Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πύρινη κόλαση η Αιγιάλεια: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά-Απειλούνται σπίτια στο Διακοπτό-Εκκένωση της Τράπεζας προς Ακράτα

Published

on

Νεότερη ενημέρωση:

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Λίγο πριν τις 11 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Τράπεζα προς Ακράτα.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αίγιο, με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοφτό. Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες…

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Αίγιο. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα. Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς ενώ από το μεσημέρι ξεκίνησαν να κάνουν ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν όταν έπεσε το φως της ημέρας. Η κατάσταση στο Διακοφτό είναι δραματική και η ατμόσφαιρα αποπνικτική όπως μαρτυρούν οι εικόνες του newsit.gr.

Ροή ειδήσεων

Advertisement