Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Ο Τζέιμς Καφετζής μετέφερε με το σκάφος του τους πυρόπληκτους

Published

on

Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρόδο με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να κατακαίει το νησί για έκτη συνεχόμενη ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το βράδυ του Σαββάτου μετακινήθηκαν προληπτικά 19.000 άνθρωποι από τις περιοχές της Ρόδου που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φωτιά, καθιστώντας την επιχείρηση εκκένωσης τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

Ο Τζέιμς Καφετζής, πρώην παίκτης του ριάλιτι επιβίωσης «Survivor», ο οποίος είναι από την Ρόδο, έσπευσε να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο ώστε ο κόσμος να απομακρυνθεί από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Από την αρχή της πυρκαγιάς, ο Τζέιμς Καφετζής ενημέρωνε τον κόσμο μέσω Instagram stories, για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και για την εκκένωση.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Ο πρώην παίκτης του Survivor μετέφερε μάλιστα αρκετό κόσμο από τις πυρόπληκτες περιοχές με το σκάφος του ώστε να τους απομακρύνει με ασφάλεια.

Οι εικόνες που κατέγραψε όμως με το κινητό του, θυμίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής με ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν.

Δείτε το βίντεο

Έκκληση για εθελοντές και είδη πρώτης ανάγκης

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Τζέιμς Καφετζής προχώρησε σε μία έκκληση μέσω Instagram.

Συγκεκριμένα, ο Ροδίτης έγραψε πως χρειάζονται εθελοντές σε συγκεκριμένα σημεία ενώ έκανε έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης καθώς τα καταστήματα είναι κλειστά λόγω Κυριακής. 

Τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται είναι τα εξής:

-νερά

-ενεργειακά ποτά

-ηλεκτρολύτες

-τρόφιμα

-πάγο

-χυμούς

-μωρομάντηλα

-χαρτί υγείας

-κρέμες για εγκαύματα

-κολλύρια

Ροή ειδήσεων

Advertisement