Connect with us

Ελλάδα

Κάρυστος: Έπεσε Canadair σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς (BINTEO)

Published

on

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο πριν τις 15:00 έγινε γνωστό πως έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού. Το εναέριο μέσο που είχε δύο Έλληνες χειριστές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Ειδικότερα, το Canadair που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορί όπως έγινε γνωστό, έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι. Στην περιοχή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Δείτε βίντεο, το αεροσκάφος λίγο πριν συντριβεί:

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος βρήκε σε κλαρί και έφυγε ο πλωτήρας από το δεξί φτερό. Τα πλάνα δείχνουν, ακόμη, το canadair να κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια να πέφτει.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην ΕΡΤ δείχνει συγκεκριμένα το αεροσκάφος να καρφώνεται στο έδαφος και στη συνέχεια να σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.

Το canadair πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά. Σημειώνεται ότι το εναέριο μεσο ήταν CL-215, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του αεροπλάνου.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr πως , «είδα το καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Δείτε βίντεο, δευτερόλεπτα μετά την πτώση του αεροσκάφους:

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement