Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χορεύοντας με τους αγγέλους!- Στο φως ταξιδεύει από χθες η 15χρονη Χριστίνα- Στα λευκά το τελευταίο αντίο

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα

Published

on

 

 

«Έστησαν» χορό οι άγγελοι στην αυλή του παραδείσου για να υποδεχτούν τη Χριστίνα, η οποία μετά από πολυήμερη και άνιση μάχη που έδωσε στη ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή, ταξίδεψε στο φως!

Στις 3 χθες τα ξημερώματα η καρδιά της 15χρονης Χριστίνας σταμάτησε να χτυπά και μετά από απόφαση των γονιών της, Μαρίας Αξιώτη-Γαρουφαλή και Γιώργου Γαρουφαλή ξεκίνησε η μαραθώνια διαδικασία για τη δωρεά των οργάνων της. Η Χριστίνα θα μείνει για πάντα εδώ, ένας άγγελος επί γης…

«ΔΩΡΑ ΖΩΗΣ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στις 9 Ιουλίου στην περιοχή του Ρίου, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, επέδειξαν πρωτοφανές μεγαλείο ψυχής και κάνοντας την υπέρβαση συναίνεσαν να γίνει δωρεά των οργάνων τους. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών στήθηκαν γέφυρες ζωής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προς την Αθήνα και την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, οι γέφυρες ζωής στήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στις 3 τα ξημερώματα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης οργάνων από τις ομάδες που έφθασαν από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς, το ήπαρ και οι νεφροί. Το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Ιταλία, ενώ οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα.

Η 15χρονη «φεύγοντας» προσφέρει λύτρωση σε ασθενείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα λάβουν το σπουδαίο αυτό δώρο ζωής.

Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: ΠΡΑΞΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

O διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης μάς δήλωσε: «Μεταφέρω στους γονείς της 14χρονης τα συναισθήματα της οδύνης αλλά και της ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους να απαλύνει κατά το εφικτό και εντός των ανθρωπίνων συναισθηματικών ορίων, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί τρεις εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

Δ. ΜΠΑΚΟΣ: ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια εξέφρασε και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρης Μπάκος. «Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για τους γονείς και όλη την οικογένεια. Οι πάντες υποκλίνονται στην απόφαση των γονιών της Χριστίνας, οι οποίοι επέδειξαν γενναιοψυχία μέσα στον ανείπωτο πόνο τους» ανέφερε.
«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Όλη η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τον πρόωρο χαμό της Χριστίνας, η οποία είχε όλη τη ζωή μπροστά της, αλλά δυστυχώς η μοίρα επεφύλαξε το πιο άσχημό της παιχνίδι… Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραγικών γονιών, των αδελφών της, Ελίνας και Μαριάννας, των παππούδων και θείων, ενώ αμέτρητα είναι από χθες και τα συλλυπητήρια μηνύματα προς την οικογένεια. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον τόσο άδικο και πρόωρο χαμό της μικρής Χριστίνας Γαρουφαλή: «Η σκέψη μας είναι στους γονείς της που βιώνουν την απώλεια του παιδιού τους και μέσα στον απέραντο πόνο τους, σκέφτονται τους συνανθρώπους τους δίνοντας ζωή από το κορίτσι τους». Ο Δήμαρχος συλλυπείται από καρδιάς τους γονείς της, τις δύο αδελφές της, τους συγγενείς και φίλους του άτυχου κοριτσιού, καθώς και την θεία της, Βικτωρία Αξιώτη, μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

 

Ένα κορίτσι με φωτεινό χαμόγελο

Η Χριστίνα αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο σύντομο πέρασμά της στην ζωή και όλοι όσοι τη γνώριζαν μιλούν για ένα γενναίο και αξιολάτρευτο πλάσμα, που με το χαμόγελό της «φώτιζε» τα πάντα γύρω της και έτσι θα παραμείνει, φωτεινή στις καρδιές και στην σκέψη όλων μας. Η μεσαία κόρη του επιχειρηματία Γιώργου Γαρουφαλή και της Μαρίας Αξιώτη-Γαρουφαλή ιδιαίτερα γνωστής από την ενασχόλησή της με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή και την ομάδα βόλεϊ και την ΕΣΠΕΠ, φέτος τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ανθούπολη και ετοιμαζόταν να περάσει στο Λύκειο. Ξεχωριστό παιδί, ιδιαίτερα κοινωνικό και δραστήριο δεν σταματούσε να κάνει υπερήφανους τους γονείς της… Η αγάπη της για το μπαλέτο και τον χορό τής είχε χαρίσει πολλές διακρίσεις. Τον λάτρευε τον χορό και από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση και το ταλέντο της, έχοντας την υποστήριξη της οικογένειάς της. Η Χριστίνα όμως δεν σκεφτόταν μόνο το σήμερα… Είχε αμέτρητα όνειρα για το μέλλον, τα οποία μοιραζόταν με αγαπημένα της πρόσωπα με κάθε ευκαιρία, μιλώντας πάντα με ενθουσιασμό και ανυπομονησία… Ήθελε να ζήσει…

 

Στα λευκά το τελευταίο αντίο

Αύριο Δευτέρα στις 6 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγγέλων στο Α΄ Κοιμητήριο, η οικογένειά της, συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και γνωστοί θα την αποχαιρετίσουν.

Η οικογένεια της Χριστίνας παρακαλεί όλους όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της και να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία να είναι ντυμένοι στα λευκά για το τελευταίο «αντίο».

Η εφημερίδα «Γνώμη» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου και της Μαρίας Γαρουφαλή.

 

Το μοιραίο τροχαίο

Θυμίζουμε πως το μοιραίο τροχαίο που έμελλε να είναι η αιτία για την απώλεια ζωής της Χριστίνας σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου 2023, στην περιοχή του Ρίου. Η Χριστίνα επέβαινε σε δίκυκλο που οδηγούσε φίλος της, το οποίο συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι δύο επιβαίνοντες στο δίκυκλο, πολύ πιο σοβαρά η 15χρονη, που εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement