Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπερήφανους μας έκαναν κι εφέτος οι Αχαιοί υποψήφιοι που αναδείχτηκαν νικητές των πανελλαδικών

Published

on

 

Των Μαρίας Σπ. Ορφανού – Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Νέοι δρόμοι, ελπιδοφόροι ανοίγονται μπροστά τους. Kι εφέτος οι Αχαιοί υποψήφιοι των πανελλαδικών αναδείχτηκαν οι μεγάλοι «πρωταγωνιστές», καθώς κατέκτησαν την κορυφή και κατάφεραν να περάσουν στις σχολές της προτίμησής τους.

Με αισιοδοξία, ανυπομονησία και ανέλπιστη χαρά, προσδοκώντας στην εκπλήρωση των ονείρων τους υποδέχτηκαν την ανακοίνωση των βάσεων, με την οποία και «επισφράγισαν» το εισιτήριο εισαγωγής τους στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πιστή στο ραντεβού της, η «Γ» κατέγραψε κι εφέτος τους μαθητές που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες. Μοιράζονται μαζί μας τη χαρά τους και μας εξομολογούνται τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

 

Αθανάσιος Καζαζάκης του Ανδρέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (1ος)

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την εισαγωγή μου στην σχολή της πρώτης μου επιλογής και ιδιαιτέρως υπερήφανος γιατί με τα μόρια που συγκέντρωσα κατόρθωσα να περάσω πρώτος. Οι Οικονομικές Επιστήμες είναι ένας κλάδος με ενδιαφέρον και προοπτική για το μέλλον μου. Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας εντατικής προσπάθειας και καλής προετοιμασίας. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου τόσο στο σχολείο μου στο 9ο Λύκειο όσο και στο φροντιστήριο «Πρίσμα», καθώς και τους φίλους μου για την υποστήριξή τους αυτήν την δύσκολη χρονιά».

 

 

Παναγιώτης Καραβίτης του Αθανασίου

BΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ (1ος)

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι κατόρθωσα να πετύχω τον στόχο μου, να περάσω στο Τμήμα Βιολογίας και παράλληλα να γράψω όσο πιο καλά μπορούσα. Ο στόχος επετεύχθη λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο. Σημαντική ήταν η βοήθεια που είχα από τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο «Άνοδος» και από το σχολείο μου στο 7ο ΓΕΛ, η στήριξη της οικογένειάς μου, αλλά και η εντατική προσπάθεια που κατέβαλα. Η χρονιά ήταν δύσκολη, με στερήσεις και αρκετές θυσίες, το άγχος ήταν μεγάλο αλλά το αποτέλεσμα -και ιδίως η πρωτιά εισαγωγής- αποτελεί επιβράβευση των κόπων μου. Στόχος μου είναι πλέον ένα καλό πτυχίο και να απολαύσω το αντικείμενο των σπουδών μου».

 

 

Βασίλειος Δημορρηγόπουλος του Δημητρίου

ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΕΜΠ (5ος)

«Είναι μεγάλη μου χαρά γιατί κατάφερα να εισαχθώ στην Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο που ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η εισαγωγή μου στην 5η θέση συνιστά για μένα μια επιπρόσθετη επιβράβευση αυτής της επιτυχίας. Αισθάνομαι περήφανος γιατί οι κόποι μου απέκτησαν αξία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, οι οποίοι ήταν δίπλα μου σε αυτόν τον αγώνα».

 

 

Ηλίας Μουτογεώργος του Αθανασίου

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ (9ος)

«Η Ιατρική ήταν το όνειρό μου και η εκπλήρωσή του αποτελεί δικαίωση των κόπων μου. Είμαι υπερήφανος για το αποτέλεσμα και ιδίως για το γεγονός ότι μπήκα στο Πανεπιστήμιο σε πολύ καλή σειρά. Αφοσιώθηκα στην απαιτητική προετοιμασία με επιμονή και με θυσίες, βρίσκοντας διέξοδο στην μουσική που τόσο αγαπώ. Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη από τους καθηγητές μου στο 9ο ΓΕΛ και ιδίως στο φροντιστήριο «Πρίσμα» αλλά και η συμπαράσταση της οικογένειάς μου. Πλέον το ενδιαφέρον μου θα στραφεί στις σπουδές μου, σε έναν τομέα που προσφέρει διεξόδους σε επίπεδο κλινικής άσκησης αλλά και έρευνας».

 

Αρετή Λαλιώτη του Σπήλιου

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ (10η)

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την εισαγωγή μου στο Βιολογικό του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα πανεπιστημιακά τμήματα με πολλές και διαφορετικές προοπτικές. Λίγο πολύ το περίμενα, ωστόσο, με την ανακοίνωση των βάσεων πήρε τέλος η αγωνία για το αν θα σπουδάσω στην Πάτρα ή όχι. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο «Πρίσμα», αλλά και όλους όσοι ήταν δίπλα μου σε αυτή τη δοκιμασία. Πλέον ανυπομονώ να ξεκινήσουμε μαθήματα».

 

 

Ηλίας Χριστιάς του Κωνσταντίνου

ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΠΑΝΤΕΙΟ (26ος)

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που πέρασα στη σχολή της πρώτης μου επιλογής, μια σχολή με προοπτικές για το μέλλον μου. Οι κόποι μου δικαιώθηκαν καθώς η Γ΄ Λυκείου ήταν μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη χρονιά. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της οικογένειάς μου, των φίλων μου και των καθηγητών μου γιατί με την καθοδήγησή τους πέτυχα τον στόχο μου».

 

Γιώργος Καλπούζος του Παναγιώτη

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

 

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος διότι κατάφερα να περάσω στην σχολή πρώτης μου επιλογής. Πρόκειται για μια επιστήμη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το αντικείμενο των σπουδών και θεωρώ ότι προσφέρει προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση. Για την επιτυχία μου αυτή ήταν σημαντική η καθοδήγηση που είχα από τους καθηγητές μου στο 7ο ΓΕΛ και κυρίως στο φροντιστήριο «Άνοδος» ενώ και με σκληρή δουλειά κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να αισθάνομαι σήμερα χαρούμενος και δικαιωμένος».

 

 

Χαραλαμπία-Νικολία Βουλδή του Ανδρέα

ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη διότι ο υψηλός στόχος που είχα θέσει, να περάσω στην Νομική, επετεύχθη. Με την ανακοίνωση των Βάσεων η αγωνία έλαβε τέλος και πλέον αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αφοσιωθώ στις σπουδές μου σε μια σχολή που προσφέρει πολλές επιλογές και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου ιδίως στο φροντιστήριο «Πρίσμα» για την μεθοδική οργάνωση και κατάλληλη καθοδήγηση ώστε να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για το μέλλον μου».

 

 

Μαριζένια Αντωνοπούλου του Χρήστου

ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενη διότι κατάφερα να περάσω στη σχολή που στόχευα, τη Νομική και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Η σημερινή ημέρα για μένα αποτελεί δικαίωση μιας εντατικής προσπάθειας ετών, η οποία θα συνεχιστεί καθώς στόχος μου είναι ένα καλό πτυχίο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στο Αρσάκειο και τις καθηγήτριές μου για την συμβολή τους στην επιτυχία μου», μας είπε η Μαριζένια, κόρη των Πατρινών δικηγόρων Χρήστου Καποτά και Ντάνας Αντωνοπούλου, η οποία βαδίζει στα βήματά τους.

 

Νάσια Κατσελή του Μιχαήλ

ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Η Νομική ήταν το όνειρό μου και χαίρομαι που κατόρθωσα να το πραγματοποιήσω. Χρειάστηκε εντατική προσπάθεια, πολύωρο διάβασμα και αφοσίωση στον στόχο μου για να τα καταφέρω. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου για την αρωγή τους και την οικογένειά μου για την πολυεπίπεδη υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης προετοιμασίας μου για τις Πανελλήνιες. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί γιατί στόχος μου είναι ένα καλό πτυχίο καθώς με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τον δικαστικό κλάδο».

 

Μαριλένα Τοπάλη του Νικολάου

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

“Είμαι πολύ χαρούμενη διότι κατόρθωσα να εισαχθώ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ήταν και η πρώτη μου προτίμηση. Η επιτυχία ήταν το επιστέγασμα μιας επίπονης και με σωστό προγραμματισμό προσπάθειας, έχοντας τη στήριξη των γονιών μου και των καθηγητών μου στο φροντιστήριο «Πουκαμισάς- Άνθεια» (Αλέξης Καλιακούδας, Παναγιώτης Κλαμπανάς, Κατερίνα Καραγιαννοπούλου και Άσπα Πάνου). Το βάρος πλέον θα δοθεί στις σπουδές μου γιατί με ενδιαφέρει ένα καλό πτυχίο».

 

Νικόλαος Σπίνος του Αθανασίου

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εισαγωγή μου στην σχολή της πρώτης μου επιλογής, Μηχανικών Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Πάτρας. Αισθάνομαι πως οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς ανταμείβονται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο ΓΕΛ Δεμενίκων και στο φροντιστήριο «Πρίσμα» γιατί ήταν δίπλα μου, όπως και τους γονείς μου για την συναισθηματική κυρίως υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Χαίρομαι γιατί μου ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου».

 

Διονυσία Σταυρίδη του Δημητρίου

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη διότι κατάφερα να περάσω στην σχολή της πρώτης μου προτίμησης, στο Τμήμα Επιστήμης Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ανακοίνωση των Βάσεων αποτέλεσε δικαίωση των κόπων μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στο 12ο ΓΕΛ και στο φροντιστήριο «Έψιλον» για την στήριξη σε γνωστικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, όπως και την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

 

Γεωργία Χριστοπούλου του Ανδρέα

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ

«Η ώρα της δικαίωσης μετά από μια εντατική προσπάθεια έφθασε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για το αποτέλεσμα εφόσον εισάγομαι στην σχολή της δεύτερης αλλά εξίσου θεμιτής επιλογής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου και το Λύκειο «Αναγέννηση» για την πολυεπίπεδη στήριξη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου καθώς και την οικογένειά μου που ήταν στήριγμα κάθε στιγμή. Θεωρώ ότι η σχολή αυτή μου ταιριάζει και μου επιφυλάσσει καλές προοπτικές για το μέλλον μου».

 

 

Φαίη Παπαδημητροπούλου του Ιωάννη

ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι κατάφερα να εισαχθώ στο τμήμα της πρώτης μου επιλογής, ένα αξιόλογο τμήμα με προοπτικές για το μέλλον μου. Η ανακοίνωση των Βάσεων αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας κοπιώδους προσπάθειας και ισχυρής θέλησης για να πετύχω τον στόχο μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου τόσο στο ΓΕΛ Ρίου όσο και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πατρέων για την σημαντική βοήθεια που μου παρείχαν όπως επίσης και στην οικογένειά μου για την αμέριστη συμπαράσταση. Πλέον είμαι ενθουσιασμένη γιατί ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου».

 

 

Ειρήνη Κομοπούλου του Αναστασίου

ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

 «Αισθάνομαι πλέον ανακούφιση και φυσικά δικαίωση διότι πέρασα στην σχολή της πρώτης μου επιλογής στο μηχανογραφικό. Ήταν όνειρό μου να σπουδάσω νηπιαγωγός καθώς η ενασχόληση με τα παιδιά μού άρεσε από μικρή και χαίρομαι που θα σπουδάσω αυτό το αντικείμενο, ευελπιστώντας και σε επαγγελματική αποκατάσταση. Με σκληρή προσπάθεια και με την βοήθεια από τους καθηγητές μου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου τα κατάφερα. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου για την ενθάρρυνση και όλους όσοι πίστεψαν ότι μπορώ να τα καταφέρω».

 

Ηλίας Μποκολής του Βασιλείου

ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση διότι κατόρθωσα να περάσω στην σχολή της πρώτης μου επιλογής. Η επιτυχία απαιτεί μέθοδο στο διάβασμα και σωστή διαχείριση των γνώσεων. Οι στρατιωτικές σχολές ήταν ο στόχος μου και γι’ αυτό προσπάθησα για δεύτερη χρονιά, καθώς προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση».

 

Κατερίνα Χουλιάρα του Αλέξανδρου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

«Είμαι χαρούμενη διότι πέρασα στη σχολή επιλογής μου που θεωρώ ότι έχει προοπτικές για το μέλλον μου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο σε μια εποχή που στην κοινωνία μας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Θεωρώ ότι η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο απαιτεί σκληρή προσπάθεια καθώς είναι ιδιαίτερα απαιτητική η προετοιμασία. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου τόσο στο 1ο ΓΕΛ Πάτρας όσο και στο φροντιστήριο «Πουκαμισάς» για την υποστήριξη που μου παρείχαν.»

 

 

 

 

Λεμονιά Τσοπάνογλου του Ηλία

ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Η πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής του Άτλαντα, δευτερότοκη κόρη του προπονητή Ηλία Τσοπάνογλου, 2η στο Έδαφος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, απόφοιτη του Ιδιωτικού Λυκείου «Θεμέλιο» εισάγεται στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) με κατεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης. «Είμαι ευχαριστημένη μιας και είχαν ανέβει οι βάσεις και είχαν μειωθεί οι θέσεις των επιτυχόντων. Επιδίωξή μου είναι παράλληλα με τις σπουδές μου να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό», μας δήλωσε.

 

 

Νεφέλη Λεβαντή του Γεωργίου

ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

Η πρωταθλήτρια του ταεκβοντό κατάφερε να περάσει στις Πανελλήνιες συνδυάζοντας άθληση και διάβασμα και πήρε το εισιτήριο για την Σχολή Αστυφυλάκων. «Είμαι πολύ χαρούμενη διότι κατόρθωσα να επιτύχω τον στόχο μου και αισθάνομαι περιφανή για τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι η εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο αποτελεί ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών μου. Ελπίζω να συνεχίσω με το ταεκβοντό καθώς υπάρχει στην Αστυνομία τμήμα αθλητών. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου και ιδίως την μητέρα μου Χριστίνα Καποτά που με στήριξε σε όλο αυτό τον αγώνα», ανέφερε.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement