Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θερμή υποδοχή στα Καλάβρυτα για την Άννα Μαστοράκου

Published

on

Η δυναμική της υποψηφιότητας της Αννας Μαστοράκου και η σαφής και ξεκάθαρη προτίμηση των πολιτών προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, αποτυπώθηκε στο μέγιστο βαθμό κατά τη διάρκεια της περιοδείας της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφιας στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές στο Δήμο Καλαβρύτων.

Ο πρώτος σταθμός ήταν η Λυκούρια, εκεί όπου υπήρξε συνάντηση με πολίτες έπειτα από σχετική πρόσκληση του Περικλή Λυμπέρη, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της πολύ όμορφης και άκρως εποικοδομητικής βραδιάς.

Ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση με πολίτες στον Πριόλιθο, με την Αννα Μαστοράκου να καταγράφει τα κοινά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Αυτά είναι η ύδρευση, η συγκοινωνία – με το αίτημα για πιο τακτικά δρομολόγια να τίθεται πλέον όλο και πιο εμφατικά, καθώς ειδικά το χειμώνα αποκόπτονται ολόκληρες περιοχές – ενώ θέματα υπάρχουν και με τον οδικό άξονα που χρειάζεται βελτιώσεις, αλλά και με το  ίντερνετ. Σοβαρό είναι το πρόβλημα και με την αύξηση άγριων ζώων και αρπαχτικών, το οποίο αποτελεί πονοκέφαλο για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι φημίζονται για την παραγωγή τους σε κρέατα και γαλακτοκομικά, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν έναν έξτρα πονοκέφαλο από τις επιθέσεις λύκων και τσακαλιών που έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία.

Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν τα Καλάβρυτα, εκεί όπου η Αννα Μαστοράκου είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης Θανάση Παπαδόπουλο, φορείς και κατοίκους, ενώ συμμετείχε και στην ημερίδα με εθελοντές ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους που είχε την αιγίδα της αντίστοιχης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Στόχος της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, ήταν η ενημέρωση για τον εμβολιασμό των παιδιών, αλλά και για τη δράση «Ομπρέλα» που έχει ως προτεραιότητά της τον έλεγχο των βιβλιαρίων για την εμβολιαστική κάλυψη σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Αννα Μαστοράκου κατέγραψε κι ένα ακόμη αίτημα των κατοίκων, καθώς στο νοσοκομείο των Καλαβρύτων υπάρχει μόνον ένας παιδίατρος, ο οποίος δεν επαρκεί φυσικά για όλη την περιοχή. Μάλιστα, το πιο σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κλειτορίας και των πέριξ αυτής περιοχών, οι οποίοι καταλήγουν να πηγαίνουν στην πιο κοντινή σε αυτούς Τρίπολη για να εξυπηρετηθούν από παιδίατρο!

Ακολούθησε στάση και συνάντηση με κατοίκους στη Γουμένισσα, όπου κι εκεί τέθηκε το ζήτημα της σύνδεσης με την Πάτρα μέσω του ΚΤΕΛ, αλλά και η εκκίνηση του έργου βελτίωσης του οδικού άξονα Φτέρης-Αιγίου, ενώ ο τελευταίος σταθμός της Αννας Μαστοράκου ήταν το Καρούσι, με τη συνάντηση με τους κατοίκους να γίνεται μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα σε εκδήλωση αμέσως μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αναλήψεως.

Η Αννα Μαστοράκου και οι συνεργάτες της έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την υποδοχή που τους έγινε σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας κι αφού κατέγραψαν όλα τα προβλήματα της περιοχής, δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν λύσεις μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement