Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Πυροσβέστες κοιμήθηκαν στο πάτωμα πλοίου επιστρέφοντας από Ρόδο – Δεν υπήρχαν καμπίνες για όλους, απαντά η Πυροσβεστική

Published

on

Πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο, βρέθηκαν να φεύγουν από το νησί πάνω σε κατάστρωμα πλοίου, με την Πυροσβεστική να απαντά πως «έγινε κάθε προσπάθεια ώστε να γυρίσουν όλοι έχοντας καμπίνα».

Σε φωτογραφία, που όπως ανέφερε ο συνθέτης Νίκος Τουλιάτος τράβηξε ο ίδιος, φαίνονται στελέχη της Πυροσβεστικής που επιστρέφουν από το νησί της Ρόδου να ακουμπούν πάνω σε τραπέζια του καταστρώματος για να μπορέσουν να κοιμηθούν. Ο μουσικός αναφέρει ότι είδε πυροσβέστες «να κοιμούνται στα πατώματα ή στο τραπέζι ή να είναι όρθιοι».

pirosvestes_3

 

Επίσης, όπως μετέδωσε ο Alpha, επιβάτες που είδαν τους πυροσβέστες να κοιμούνται όπου βρουν στο πλοίο, εξοργίστηκαν που δεν υπήρχε κάποια πρόβλεψη για την διευκόλυνση της επιστροφής τους.

pirosvestes
pirosvestes-

Τι απαντά η Πυροσβεστική

Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, αναφέρεται πως το Πυροσβεστικό Σώμα κατέβαλλε κάθε προσπάθεια ώστε να γυρίσουν όλοι οι πυροσβέστες έχοντας καμπίνα.

«Όμως λόγω του ότι η διαθεσιμότητα είναι μικρή επειδή είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, για κάποιους πυροσβέστες μπόρεσαν να βρουν καμπίνα ενώ για άλλους όχι, με αποτέλεσμα -λόγω του ταξιδιού- να κοιμηθούν στο κατάστρωμα. Αν τυχόν δεν επέστρεφαν οι πυροσβέστες από τη Ρόδο, θα έμεναν στο νησί μέχρι να βρεθεί καμπίνα. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει επιχειρησιακά ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, δεν γινόταν να βγάλουν κόσμο από τις καμπίνες ώστε να είναι διαθέσιμες για τους πυροσβέστες και να κοιμηθούν εκεί», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement