Connect with us

Εκκλησιαστικά

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου για τον Δεκαπενταύγουστο

Published

on

O Αύγουστος είναι ο μήνας που είναι αφιερωμένος στο πανίερο πρόσωπο της Παναγίας μας μιας και η Εκκλησία στις 15 Αυγούστου γιορτάζει την Κοίμησή της. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς κάθε απόγευμα από σήμερα μέχρι και την παραμονή της μεγάλης εορτής του Δεκαπενταύγουστου τελούνται ιερές παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα παραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών προκειμένου να βρεθεί κοντά με το ποίμνιό του.
Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών το πλήρες πρόγραμμα με τις ιερές ακολουθίες στις οποίες θα παραστεί ο Σεβασμιώτατος το προσεχές 15νθημερο.
Αναλυτικότερα:
-Σήμερα, το πρωί (7-9) θα τελεστεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου -Επισκοπείο Πατρών και στις 7 το απόγευμα ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου Βερίνου.
-Αύριο το πρωί θα τελεστεί ιερά παράκληση στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατανόβρυσης (Μέντζενα).
-Μεθαύριο στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου Βερίνου.
-Την Παρασκευή θα τελεστεί στις 7 μ.μ. ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμακινίου.
-Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπινιαραιίκων και στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός ενόψει της εορτής της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γλαύκου.
-Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος και στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν τα εγκώμια της Παναγίας στην Ιερά Μονή Παναγίας της Γηροκομίτισσας στο Γηροκομειό.
-Την Δευτέρα 7/8 θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα ιερά παράκληση στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σαρκουνά.
-Την Τρίτη 8/8 θα τελεστεί θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού και στις 7 το απόγευμα ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λάκκας.
-Την Τετάρτη 9/8 θα τελεστεί ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μάγειρα.
-Την Πέμπτη 10/8 θα τελεστεί ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άνω Σαλμενίκου.
-Την Παρασκευή 11/8 θα τελεστεί ιερά παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Αραβωνίτσης.
-Το Σάββατο 12/8 θα τελεστεί εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ροδινής.
-Την Κυριακή 13/8 θα τελεστεί θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή της Γηροκομίτισσας στο Γηροκομειό και στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ιερά παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πατρών.
-Την Δευτέρα 14/8 παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα μέγας εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας της Γηροκομίτισσας στην Πάτρα, η οποία θα πανηγυρίσει με τη δέουσα λαμπρότητα, ενώ θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία.

 

===

Ροή ειδήσεων

Advertisement