Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σε εμάς δεν ήρθαν καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στην ΕΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» στο οποίο γίνεται λόγος για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες αστυνομικούς εντός του κόλπου της ΕΛ.ΑΣ. .
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. συνέταξε χθες Τρίτη ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως «περιστατικά ηθικής παρενόχλησης ή βίας δεν θα γίνουν ανεκτά από την Αστυνομία» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει μήνυμα ακόμα και σε αξιωματούχους της Κατεχάκη «να μαζευτούν», κυρίως σε ζητήματα παρενοχλήσεων γυναικών της ΕΛ.ΑΣ..
Ωστόσο, πηγές από το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. σχολιάζοντας το ρεπορτάζ, αναφέρουν πως δεν έχουν καταγραφεί υπηρεσιακά καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, προσθέτοντας πως το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛ.ΑΣ. να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.
Τέλος, διευκρινίζεται από τις ίδιες πηγές, ότι αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ..

Ροή ειδήσεων

Advertisement