Connect with us

Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Ένας νέος Παπανδρέου απειλεί τον Ανδρουλάκη

Published

on

Αυτή την εποχή τα μεγάλα «ζόρια» στο χώρο της κεντροαριστεράς τα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Βλέπετε και εκεί η ανησυχία είναι διάχυτη, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr στο ΠΑΣΟΚ, φοβούνται ότι δεν θα καταφέρουν να μπουν σφήνα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, και να αποτελέσουν δεύτερη δύναμη στις Ευρωεκλογές, πίσω από την Νέα Δημοκρατία.

Εάν, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, τότε θα υπάρξει σίγουρη γκρίνια μεταξύ των στελεχών του κόμματος προς το πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ειδικά ένα το κόμμα έρθει και πάλι τρίτο στις κάλπες… Σε ένα τέτοιο σενάριο η πρώτη αμφισβήτηση θα έρθει από έναν Παπανδρέου, και αυτός θα είναι ο Νίκος.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι οι σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Νίκο Παπανδρέου, είναι τεταμένες. Ποια είναι η αφορμή; Ότι υπάρχει απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, να μην συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Παπανδρέου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζουν ότι οι απόψεις του ευρωβουλευτή, ταυτίζονται αρκετές φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάτι που «χτυπάει» άσχημα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό θέλει να τον «κόψει» από τα επόμενα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο αν κάτι τέτοιο συμβεί και κυρίως το ΠΑΣΟΚ μειώσει το ποσοστό του ή δεν καταφέρει να έρθει τρίτο κόμμα, τότε θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Εδώ το σενάριο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Νίκου Παπανδρέου, για την προεδρία του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές, μπορεί να λάβει «σάρκα και οστά».

Η απόφαση του Νίκου Παπανδρέου, είναι να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος και να αμφισβητήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, εάν ο ίδιος δεν καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος. Αυτή η επικείμενη επιστροφή ενός Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος, θα κάνει στελέχη αλλά και ψηφοφόρους που δυσανασχέτησαν με την έλευση του Νίκου Ανδρουλάκη, να γυρίσουν στην ‘αγκαλιά’ του Κινήματος, που εξάλλου ίδρυσε ένας …Παπανδρέου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement