Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έξι νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο του σπιράλ 

Published

on

 

 

 

Επιπλέον 6 υποψήφιους με τη δημοτική παράταξη σπιράλ ανακοινώνει ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς.

Οι έξι νέοι υποψήφιοι, όλοι τους ενεργοί πολίτες με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο τους και διάθεση να αλλάξει σελίδα η Πάτρα, δηλώνουν πανέτοιμοι να μπουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά, με κοινό στόχο να μια πορεία βελτίωσης, προόδου και ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται οι κυρίες Γιωργία Αθανασίου-Σιγαλού, καθηγήτρια, για «μια βιώσιμη πόλη», Ρένα Δικαιάκου, συνταξιούχος, ώστε «να γίνει το Ρίο ένα προάστιο – πρότυπο!» και Σοφία Στεφανοπούλου, επιχειρηματίας, η οποία πιστεύει στο τρίπτυχο «πολιτισμός, ανάπτυξη, ποιότητα ζωής». Επίσης υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Κανελλακόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος επιθυμεί την «ενίσχυση των κλάδων ελεύθερων επαγγελμάτων», ο ορθοπεδικός χειρουργός, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Παναγόπουλος  για «μια πόλη από την αρχή» και ο επιστημονικός συνεργάτης Κώστας Ρούπας για μια «πόλη Ευρωπαϊκή».

 

Λεζάντα για την ομαδική φωτογραφία: 

Από αριστερά (πάνω) Ρένα Δικαιάκου, Γιωργία Αθανασίου-Σιγαλού, Κώστας Ρούπας και (κάτω) Ανδρέας Παναγόπουλος, Νίκος Κανελακκόπουλος και Σοφία Στεφανοπούλου. 

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 

 

  1. Αθανασίου – Σιγαλού Γεωργία του Γεωργίου

Καθηγήτρια

#εθελοντισμός

 

«Μια βιώσιμη πόλη»

 

«Θεωρώ ότι η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Τα μεγάλα προβλήματα δεν έχουν λυθεί (κυκλοφοριακό, χώροι πρασίνου, καθαριότητα) και δυστυχώς επιδεινώνονται καθημερινά. Συμμετέχω στο σπιράλ γιατί έχει ένα επεξεργασμένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα το οποίο επιτέλους παρουσιάζει ένα όραμα για την πόλη μας.»

 

Η Γεωργία Αθανασίου γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και κατοικεί. Είναι καθηγήτρια στο 7ο ΕΠΑΛ της Πάτρας. Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Βρεφοκομείου Πατρών. Είναι παντρεμένη με τον γεωπόνο Γεώργιο Σιγαλό και έχει δυο παιδιά.

 

  1. Δικαιάκου Ειρήνη-Αλεξάνδρα (Ρένα) του Μάριου

Συνταξιούχος

#περιβάλλον

 

«Να γίνει το Ρίο ένα προάστιο – πρότυπο!»

 

«Ζω στο Ρίο τα τελευταία 40 χρόνια, γνωρίζω τα προβλήματά του και βιώνω καθημερινά την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση αυτού του προνομιούχου προαστείουσε όλα τα επίπεδα! Η καθοδική πορεία του Ρίου πρέπει να σταματήσει και αυτό να πάρει τη θέση που του αξίζει. Για μένα είναι καθήκον και υποχρέωση να έχω ενεργή συμμετοχή στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής του Ρίου με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά. Ενός υποψηφίου με ήθος, όραμα και ικανότητα να μετατρέψει την Πάτρα σε μια όμορφη πόλη και το Ρίο σε ένα προάστιο – πρότυπο που αξίζει να ζεις.»

 

Η Ρένα Δικαιάκου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1958 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Τελείωσε το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Πατρών και αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του

Saint George στην Αθήνα. Μέχρι το 1984 εργάστηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και μετά επέστρεψε στην Πάτρα όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ιδρύοντας δικά της καταστήματα ένδυσης (Buggy, Hulla Hoop) και ειδών σπιτιού (Escape) μέχρι το 2014. Συμμετείχε ενεργά  στον Πολιτιστικό Τομέα του Δήμου Ρίου (ΔΕΠΑΡ) επί προεδρίας Βικτωρίας Αγγελοπούλου (2007-2009). Από το 1986 ζει μόνιμα στο Ρίο. Έχει δυο γιους, τον Θάνο και τον Μάριο Μαλλιώρη από τον γάμο της με τον Σταύρο Μαλλιώρη. 

 

  1. Κανελλακόπουλος Νίκος του Αθανασίου 

Ελεύθερος Επαγγελματίας

#κοινωνία

 

«Ενίσχυση των κλάδων ελεύθερων επαγγελμάτων»

 

«Συστρατεύομαι στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά γιατί επιθυμώ μια πόλη με ένα διευρυμένο δίκτυο ελεύθερων επαγγελματιών καιδιεκδίκηση προγραμμάτων και παρεμβάσεων που θα επιφέρουν την επαγγελματική διάρκεια και αντοχή στον χρόνο όλων των επαγγελματικών κατηγοριών και όχι τη συρρίκνωση ή εξαφάνισή τους.»

 

Ο Νίκος Κανελλακόπουλος  γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα. Από τα χρόνια της πρώιμης εφηβείας του άρχισε να εργάζεται ως ξυλουργός και ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ηλικία 23 ετών. Ιδιαιτέρα κοινωνικός και συνεργάσιμος έχει κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας με τον κόσμο των ελεύθερων επαγγελματιών της Πάτρας. Μεγαλώνει δύο παιδιά, τον Θάνο και τη Σοφία.

 

  1. Παναγόπουλος Ανδρέας του Μαρίνη

Ορθοπεδικός Χειρουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

#κοινωνία

 

«Μια πόλη από την αρχή»

 

«Ζώντας και δουλεύοντας στην όμορφη πόλη της Πάτρας εδώ και 25 περίπου χρόνια, διαπιστώνω με λύπη τη διαρκή της εγκατάλειψη, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και κυρίως την παντελή έλλειψη προοπτικής για το μέλλον. Ζούμε σε μια πόλη ανέκφραστη, άνευρη, χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς ταυτότητα, χωρίς ευκαιρίες καινοτομίας, επενδύσεων και ενδιαφέροντος. Μια πόλη μόνο για «περαστικούς» και εφήμερους. Χωρίς να έχω πρότερη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με το σπιράλ γιατί βλέπω πως υπάρχει όραμα, σχέδιο, φρέσκιες ιδέες, πραγματικές προτάσεις και κυρίως αγάπη για την πόλη. Το να λες: «Δε μ’ απασχολεί η πολιτική», είναι σαν να λες: «Δε μ’ απασχολεί η ζωή». (Jules Renard , 1864-1910). Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε ξανά την Πάτρα όμορφη, ανθρωποκεντρική, σύγχρονη, μια νέα μητρόπολη με ταυτότητα και χαρακτήρα.»

 

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Αρχαία Ολυμπία. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988-1994). Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου και τη γενική χειρουργική στην Κεφαλονιά (1995-1997). Ειδικεύθηκε στην Ορθοπεδική και Τραυματολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (1999-2004) όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (2000-2005). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στην αρθροσκοπική χειρουργική και τις αθλητικές κακώσεις στη Μεγάλη Βρετανία (2005-2007). Εργάσθηκε ως ιδιώτης Ορθοπεδικός στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο (2007-2011) και το 2011 διορίσθηκε Λέκτορας Ορθοπεδικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Σήμερα έχει τον τίτλο του Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπεδικής, εργάζεται στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΝΠ και διδάσκει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα. Διακρίνεται για την οργανωτική του ικανότητα και τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες όντας μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών. Ασχολείται ενεργά με την οινοποιία και την ελαιοπαραγωγή, του αρέσουν τα ταξίδια, η μουσική και το διάβασμα ενώ πρόσφατα άρχισε να συμμετέχει ερασιτεχνικά στη θεατρική ομάδα του Επίκεντρου+. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Γιώτα Βγενοπούλου και έχουν μια κόρη 13 ετών, την Ηλιάνα. 

 

  1. Ρούπας Κωνσταντίνος του Γεωργίου

Επιστημονικός συνεργάτης

#πολιτισμός

 

«Ευρωπαϊκή πόλη»

 

«Η Πάτρα χρειάζεται μια νέα εμπνευσμένη δημοτική αρχή που θα ανοίξει τους ορίζοντες σε νέες προοπτικές ανάπτυξης. Το σπιράλ και ο Πέτρος Ψωμάς έχουν το όραμα για μια πόλη που τιμά τους δημότες της. Συμμετέχω για να βοηθήσω την πόλη μου να πάρει την θέση που της αξίζει.»

 

Ο Κώστας Ρούπας γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Μετά το Λύκειο εργάστηκε στην οικογενειακή του επιχείρηση, η οποία έκανε παραγωγή και επεξεργασία πλαστικών υλών. Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και ειδικά με το μπάσκετ ως κριτής. Έχει ασχοληθεί με το Καρναβάλι επί σειρά ετών συμμετέχοντας με δικά του πληρώματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πωλήσεων με εξειδίκευση στην φαρμακευτική αγορά. Εργάζεται εδώ και 23 χρόνια σε φαρμακευτικές εταιρείες, πολυεθνικές και ελληνικές, ως επιστημονικός συνεργάτης. Αγαπά τα ταξίδια και το θέατρο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός γιού 31 χρονών.

 

  1. Στεφανοπούλου Σοφία του Χρήστου

Επιχειρηματίας

#τουρισμός

 

«Πολιτισμός, ανάπτυξη, ποιότητα ζωής»


«Πιστεύω ότι στη ζωή μας πρέπει να διεκδικούμε για να πάρουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Το ίδιο ισχύει και για την πόλη μας, την Πάτρα. Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές γιατί αισθάνομαι ενεργή πολίτης. Θέλω να καταθέσω την πρότασή μου για το κοινό καλόκαι να ενεργοποιηθώ μέσα από συλλογικές διαδικασίες για την υλοποίηση ενός οράματος που θα αναβαθμίσει την Πάτρα σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Το σπιράλ εγγυάται ότι αυτό είναι εφικτό, αν εμπνευστούμε και δουλέψουμε συλλογικά με γνώμονα το συμφέρον όλων των Πατρινών, , απαλλαγμένοι από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, από πολιτικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς που υπηρετούν συμφέροντα. Η  συμμετοχή μου στις επόμενες δημοτικές εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο του σπιράλ δίνει προοπτική στις ελπίδες και στις προσδοκίες μου για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας.»

 

Η Σοφία Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα από πατρινούς γονείς αλλά έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου ολοκλήρωσε και τη σχολική της εκπαίδευση. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική όπου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εξακολουθεί να εργάζεται και να αναπτύσσει πολύπλευρες δραστηριότητες στην Πάτρα, την πόλη που μεγάλωσε και ζει με την οικογένειά της. Συμμετείχε επί σειρά ετών σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σε πολιτιστικούς συλλόγους και διαχειρίζεται ακόμα και σήμερα την Τράπεζα  Αίματος του Πολιτιστικού  Συλλόγου Αγίου Βασιλείου, συμμετέχοντας ενεργά στα ζητήματα εθελοντικής αιμοδοσίας της περιοχής μας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» στο συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ενεργά, έχουσα την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης του Ιδρύματος και συμμετέχοντας στον σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων και των εκδηλώσεών της. Η έντονη παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας, δεν την εμπόδισε να ασκεί τις απαιτητικές επαγγελματικές της δραστηριότητες, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και διοικεί την οικογενειακή  επιχείρηση  «My Way Hotel and Events», ξενοδοχείο της Πάτρας που έχει κατακτήσει μια υψηλή θέση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον τομέα της φιλοξενίας, αναδεικνύοντας και τιμώντας την πόλη μας

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement