Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βασίλης Αϊβαλής: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την παιδεία – Σε διαβούλευση από σήμερα

Published

on

 

Με την ενότητα «Παιδεία» συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης www.vasilisaivalis.gr και για να συμμετάσχετε μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:
https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-paideia/

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα τις επεξεργαστεί ομάδα προγράμματος της παράταξης και θα τις εντάξει στο σχέδιό της για την Πάτρα.

Για την «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή, στα ζητήματα Παιδείας, η λαϊκή συμμετοχή πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των όποιων αποφάσεων και η συνδιαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου στην Παιδεία μέσα από ουσιαστικό διάλογο. Πρωταρχικό μέλημα είναι ο πολίτης της Πάτρας και το πώς αυτός θα γίνει συνδιαμορφωτής των εξελίξεων-αλλαγών. 

Οι προτάσεις για την Παιδεία

  1. Ο Δήμος της Πάτρας θα πρέπει να αξιοποιήσει την παρουσία των τριών Ανώτατων Ιδρυμάτων της Πόλης και μαζί να συνδιαμορφώσουν πολιτικές συνεργασίας και αξιοπιστίας. Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο ζωντανό κύτταρο στη ζωή της Πάτρας. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να γίνει ο κρίκος που θα συνδέσει το φοιτητή με την πόλη και το όφελος να είναι αμφίπλευρο. Η αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων-δυναμικού είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.
  2. Επαναφέρουμε το θεσμό του σχολικού φύλακα, ο οποίος συνεχώς «εξαφανίζεται» από την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Είναι ένας θεσμός απαραίτητος κι ιδιαίτερα ουσιαστικός για τη φύλαξη κι επιστασία των κτιρίων.
  3. Αντιμετώπιση της σχολικής στέγης και των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων όλων των βαθμίδων, με άμεση προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος στα Νηπιαγωγεία επί της οδού Παναχαϊκού (7ο και 54ο Νηπιαγωγεία Πατρών), στην Αγυιά (34ο και 16ο Νηπιαγωγεία Πατρών), καθώς επίσης και στο Μπεγουλάκι με επέκταση των κτιρίων του Δημοτικού Σχολείου (45ο Δημοτικού Σχολείου Πατρών).
  4. Άμεσος αντισεισμικός έλεγχος και εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας σε όλες τις σχολικές μονάδες. 
  5. Λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων ως κέντρα αθλοπαιδιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων τις ώρες μη λειτουργίας τους.
  6. Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και σχολικών κοινοτήτων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες λειτουργικών εξόδων.
  7. Συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε κανένας μαθητής που δικαιούται μετακίνησης από και προς το σχολείο του να μη μένει ακάλυπτος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές ΑμεΑ.
  8. Αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος των μαθητών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με τις δομές και οργανισμούς πρόνοιας και φροντίδας του Δήμου Πάτρας.
  9. Δωρεάν ιατρική κάλυψη των υποχρεωτικών Ατομικών Δελτίων Υγείας του Μαθητή. Φροντίδα πλήρους εμβολιασμού των πρωτο-εισερχόμενων μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα, ειδικά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  10. Ενίσχυση του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου για τους μαθητές των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Εισάγουμε το θεσμό του εκπαιδευτικού της γειτονιάς (με εξεύρεση εθελοντών εκπαιδευτικών), οι οποίοι είναι καταρτισμένοι στο αντικείμενο (χορός, μουσική, τραγούδι, άθληση κ.λπ.). 
  11. Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Αναγνωστηρίου ανά Δημοτικό Διαμέρισμα.
  12. Ίδρυση ικανού αριθμού δημοτικών Παιδικών Σταθμών (κέντρα παιδικής φροντίδας για ηλικίες έως 4 ετών) για να μην μένει κανένα παιδί εκτός.
  13. Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων. 
  14. Δημιουργία «Οικολογικού Σχολείου»: Πρόκειται για εφαρμογή του διεθνούς προγράμματος Eco-Schools, με το οποίο θα ενθαρρύνουμε και θα παρακινήσουμε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα να ασχοληθεί με περιβαλλοντικές δράσεις. 
  15. Σύσταση Δημοτικών Συμβουλίων παιδιών και εφήβων κατά τα πρότυπα της «Βουλής των εφήβων».
  16. Ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας, ως μεταλυκειακό έτος ενήλικων μαθητών, με περισσότερες προσφερόμενες θέσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξης

για τον τομέα της Παιδείας στο Δήμο Πατρέων στη σελίδα

https://www.vasilisaivalis.gr:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-paideia/

Ροή ειδήσεων

Advertisement