Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΝΕΟΙ της Δυτικής Ελλάδας-Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κολλιόπουλος

Published

on

Είναι μια υποχρέωση μου, δημόσια να εξηγήσω γιατί ιδρύσαμε την παράταξη “ΝΕΟΙ της Δυτικής Ελλάδας” χωρίς στήριξη κομμάτων και μακριά από οργανωμένα συμφέροντα. Οι λόγοι είναι απλοί, ειλικρινείς και ανθρώπινοι:

1. Για να σταθούμε απέναντι στο φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο του τόπου που νέμεται την εξουσία προς ίδιον όφελος μακράν του κοινού συμφέροντος και των αναγκών του τόπου μας, δεκαετίες τώρα.
2. Για να επαναφέρω στο προσκήνιο την περιθωριοποιημένη ελληνική κοινωνία και κυρίως την νεολαία. Δηλαδή, για να αποκτήσουν οι συμπολίτες μας άμεση προσωπική έκφραση και ισότιμη συμμετοχή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, χιλιάδες νέοι, δεν έχουν σήμερα καμία απολύτως πρόσβαση στα διοικητικά κέντρα της εξουσίας. Δεν τους λαμβάνει κανείς υπόψη του. Δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα απολύτως ζήτημα που τους αφορά. Είναι προκλητικά ξεχασμένοι και βιώνουν την οδυνηρή κοινωνική και παραγωγική εγκατάλειψη. Κάποιοι τυχεροί, εξορίζονται στο εξωτερικό.
3. Να είμαστε απέναντι στους υπάρχοντες υποψήφιους περιφερειάρχες που «κατασκευάζονται» στα κομματικά γραφεία και φατρίες, ώστε οι πόρτες της περιφερειακής εξουσίας να ανοίγουν μόνο για τους ελεγχόμενους και υποτακτικούς “δικούς τους”. Όλοι οι υπόλοιποι περιφρονούνται.
4. Θέλουμε να ανοιχτούμε στους πολίτες και να τους φέρουμε απέναντι και κοντά σε αυτά τα κέντρα λήψης των αποφάσεων!
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι Αυτόνομη στο πλευρό όλων των πολιτών, που εγκλωβίστηκαν δεκαετίες τώρα και τα αυτονόητα δικαιώματά τους τα «βάπτιζαν»… «εξυπηρέτηση» και… ρουσφέτι!!!
5. Θέλουμε έναν ανοικτό νεανικό συνδυασμό υποψηφιοτήτων για να έχουμε ελεύθερη, ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη δυναμική φωνή. Αποφασίσαμε να δώσουμε ένα ουσιαστικό παρόν στις περιφερειακές εκλογές, για να υπάρξει επιτέλους και η δική μας δημόσια φωνή. Να δημιουργήσουμε τα στελέχη του αύριο, που θα λειτουργούν με κοινωνικά και όχι με κομματικά κριτήρια.
Τέλος, οφείλω δημόσια να πως ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Είμαστε νέοι, αντισυστημικοί και ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ταπεινοί και με κοινωνικό ανθρωπισμό, προσηλωμένοι στις σπουδαίες πολιτισμικές και θρησκευτικές αξίες με τις οποίες πορεύτηκε η Ελλάδα στους αιώνες.
Ενδεικτικά, προτείνουμε:
– την ίδρυση Περιφερειακού Συμβουλίου Νεολαίας.
– Την συγκρότηση Υπερφορέα για την Τουριστική Ανάπτυξη.
– Αυτόνομα προγράμματα για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.
– Την στήριξη των νέων ζευγαριών που θέλουν να αποκτήσουν οικογένεια.
– Την πλήρη αξιοποίηση του πλούτου των τριών νομών (υδρογονάθρακες, αγροτικός τομέας, επιχειρείν) και αξιοποίηση εσόδων για την κοινωνία.
– Την εκ βάθρων ανανέωση των ξεπερασμένων υποδομών που καθυστερούν την αγροτική ανάπτυξη.
– Την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε χρόνια τώρα από τους κομματικούς «στρατούς» διανομής του δημόσιου πλούτου κι αυτό υπονομεύει τις ζωές μας και το μέλλον του τόπου.
Έφθασε η ώρα της κοινωνίας. Η κοινωνία δεν θα κάνει πίσω!
Γιώργος Κολλιόπουλος
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937006401
Fb/ Georgios Kolliopoulos

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement