Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία Κατσουρή: Συνεχίζονται οι απολογίες – 70 προφυλακίστηκαν μέχρι στιγμής

Published

on

Συνεχίζονται σήμερα Κυριακή, οι απολογίες των υπολοίπων 35, από τους συνολικά 105 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Χθες Σάββατο ολοκληρώθηκε απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας 40 συλληφθέντων, που στο σύνολό τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πλέον οι προφυλακίσεις ανέρχονται συνολικά σε 70.

Ανάμεσα τους, δύο Έλληνες, ένας αλβανικής καταγωγής κάτοικος Ελλάδας και Κροάτες οι υπόλοιποι.

Το βάρος πέφτει τώρα στην ανάλυση του DNA που οι Αρχές πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του άτυχου 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Τι υποστήριξαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πλην όμως δεν έχει προσωποποιηθεί έως τώρα σε κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στo τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

«Πρώτα τον μαχαίρωσαν, μετά τον χτυπούσαν με ρόπαλο»

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, βίντεο από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και από τις κάμερες του γηπέδου της ΑΕΚ, δείχνουν ότι τον 29χρονο πρώτα τον μαχαίρωσαν και έπειτα τον χτυπούσαν από πίσω με ρόπαλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι από την επεξεργασία και την ανασύνθεση των γεγονότων μέσα από τα βίντεο, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο 29χρονος πρώτα δέχτηκε το φονικό χτύπημα από το μαχαίρι και ενώ υποχωρούσε τρέχοντας, δέχτηκε χτύπημα από ρόπαλο στον δεξί του ώμο, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο του Star.

Κροάτης πρόεδρος: Πήγαν για επεισόδια, αλλά αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα

Παράλληλα, θέση για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, πήρε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αναμένει οι οπαδοί που ευθύνονται για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, να βρεθούν το δυνατόν συντομότερο.

«Πήγαν για επεισόδια. Δεν μπορώ να το στηρίξω αυτό. Δεν ξεκαθαρίστηκαν ακόμα οι συνθήκες της δολοφονίας», δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα, αν οι ελληνικές Αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, ξέρω ότι θα είχε στοιχεία εκδίκησης ή συλλογικής ευθύνης», πρόσθεσε.

«Ακόμα και οι συνθήκες θανάτου αυτού του ανθρώπου δεν είναι οι πιο ξεκάθαρες», επισήμανε ο Μιλάνοβιτς», σύμφωνα με το dnevnik.hr.

«Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι. Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

Δικηγόρος οικογένειας Κατσουρή: Ζητάμε να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη

Απόδοση δικαιοσύνης ζητά από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή.

«Απαίτηση της οικογένειας και της οικογένειας της ΑΕΚ, να βρεθούν αυτοί που συνετέλεσαν στο έγκλημα. Ο Μιχάλης ήταν το καλύτερο παιδί του κόσμου. Το ότι ήταν οργανωμένος οπαδός δεν λέει κάτι», δήλωσε ο δικηγόρος Χρήστος Μαυρομμάτης μιλώντας στον Alpha.

«Eμπιστευόμαστε μόνο την ελληνική δικαιοσύνη και κανέναν άλλον, διότι κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα είναι «μικρή ηθική δικαίωση για την οικογένεια αν φτάσει η δικαιοσύνη στα σωστά συμπεράσματα και αν κάνει τις σωστές επιλογές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement