Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προορισμοί κερδίζουν έδαφος στον εσωτερικό τουρισμό

Published

on

Έως και χθες Σάββατο το απόγευμα αποχωρούσαν και οι τελευταίου εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου με αυξημένη την κίνηση σε Ολυμπία και Ιόνια οδό ενώ πολλοί ήσαν αυτοί που κατευθύνονται στα Ιόνια Νησιά, από τα λιμάνια της Πάτρας και της Κυλλήνης.

Τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, έπληξαν φέτος νησιωτικούς προορισμούς κυρίως στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες ενώ από το… μποϊκοτάζ, σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού βέβαια, δεν γλύτωσαν, στο Ιόνιο, τα πιο απομακρυσμένα νησιά όπως η Κέρκυρα.
Κερδισμένοι από την ακρίβεια και το κόστος της μετακίνησης, με τα 2 ευρώ/λίτρο την αμόλυβδη, είναι στο Ιόνιο η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος με κρατήσεις κοντά στο 100%.
Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, πρόεδρος του Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, τα ποσοστά των κρατήσεων για το πενθήμερο του Δεκαπενταύγουστου στα νησιά ήταν αρκετά ψηλά για ένα 5ημερο, για το χρονικό διάστημα 11/8-16/8/2023.
Οι χιλιάδες επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, μέχρι και τις 16/8, θα κατακλύσουν τις ακτές του Ιονίου στα πλησιέστερα νησιά και πολλά ορεινά θέρετρα της Ηπείρου, σε Πίνδο και των Τζουμέρκα. Η πληρότητα των καταλυμάτων στα ορεινά της Ηπείρου πλησιάζει το 90%.
Σε συνδυασμό με τα ορεινά της Ηπείρου, η Πρέβεζα πανελλαδικά έρχεται 4η φέτος στη λίστα των προτιμήσεων στον Κοινωνικό Τουρισμό ενώ ακόμη και στα Γιάννενα υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε σχέση με πέρυσι, για τον Δεκαπενταύγουστο.
Αίγιο και Καλάβρυτα
Κοντά στο 100% είναι οι κρατήσεις στα καταλύματα της Ανατολικής Αιγιαλείας η οποία εξασφαλίζει φέτος μερίδιο από την αύξηση του οδικού τουρισμού από τους Έλληνες λόγω της ακρίβειας με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σε χαμηλά επίπεδα, στο 60%, είναι η ζήτηση καταλυμάτων για το Δεκαπενταύγουστο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, Κώστα Δαφαλιά. Η ολιγοήμερη διακοπή στον Οδοντωτό λόγω των πυρκαγιών λειτούργησε αποτρεπτικά για ορισμένους. Οι ξενοδόχοι στην περιοχή ποντάρουν πάντως στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που συνηθίζουν να κάνουν οι Έλληνες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement