Connect with us

Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα 21 λεπτά του τρόμου που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκανς

Published

on

Είναι περίπου 11:05 όταν ξεκινά η επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς με Έλληνες συνεργούς στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο χρόνος  μετρά πλέον αντίστροφα για τον Μιχάλη Κατσουρή που βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Οικογένειες με παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι που κάνουν τη βόλτα τους, διακρίνουν την αναταραχή και ξεκινούν να απομακρύνονται. Λίγο αργότερα εμφανίζονται οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στην περιοχή, προφανώς έμαθαν για την επιδρομή των Κροατών και επιχειρούν να τους απομακρύνουν από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ανάμεσα σε εκείνους και ο Μιχάλης που βρισκόταν από νωρίς στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της Ένωσης, όπως και πολλοί ακόμα φίλαθλοι της ομάδας.

Φωτοβολίδες, καπνογόνα, φωτιές, πέτρες από τον δρόμο που έρχονται οι Κροάτες. Αρκούν δύο λεπτά και οι φίλοι της ΑΕΚ ξεκινούν να υποχωρούν βλέποντας πως το πλήθος είναι πολλαπλάσιο από τους ίδιους. Οι Κροάτες χτυπούν όποιον περνά από μπροστά τους ασταμάτητα με ξύλα ή και άλλα «πολεμικά» όργανα που έχουν στην κατοχή τους. Ο Μιχάλης τρέχει ανάμεσα στο πλήθος, κάποιος τον καταδιώκει και του καταφέρνει χτυπήματα με ρόπαλο από πίσω. Ο 29χρονος συνεχίζει να τρέχει και λίγο αργότερα φαίνεται από άλλη κάμερα να περπατά, να βγάζει το κράνο και να κοιτάζει το αριστερό του χέρι. Όλα δείχνουν πως έχει δεχθεί τη μοιραία μαχαιριά. Παρά το τραύμα συνεχίζει τρέχοντας ως το περίπτερο που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία.

Οι μάχες ανάμεσα στους οπαδούς μαίνονταν για τουλάχιστον 15 λεπτά, ενώ έπρεπε να περάσουν 10 λεπτά για να κάνει την εμφάνισή της η Αστυνομία στο σημείο. Είναι πλέον 11:23 λεπτά όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δίνουν το «παρών» και το πλήθος διαλύεται.

Από τις 11:18, ο Μιχάλης καταρρέει στο περίπτερο, ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου προσπαθεί να καλέσει σε βοήθεια, ενώ άλλος οπαδός κρατά τον 29χρονο προσπαθώντας να τον βοηθήσει. Τον έβαλαν να καθίσει σε μια καρέκλα, όμως ο ίδιος ζαλίζεται και πέφτει καθώς η αιμορραγία είναι ακατάσχετη. Ένα άνδρας με μηχανή εντοπίζει ασθενοφόρο που κινείται στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι πλέον 11:31 όταν το ασθενοφόρο φτάνει στο περίπτερο με τον Μιχάλη να έχει χάσει πλέον πολύ αίμα και την κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη.

Με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος, οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση θεωρούν πως οι απαντήσεις στο ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του νεαρού θα δοθούν από τα δείγματα γενετικού υλικού που θα συλλεχθούν από τους συλληφθέντες.

Πάντως, από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πέντε άτομα τα οποία θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement