Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ο Δήμος να δώσει λύση»-Παρέμβαση του υποψηφίου δημάρχου, Κώστα Σβόλη για τη νομιμοποίηση του πεζοδρόμου στην παραλία Ψαθοπύργου

Published

on

Να δοθεί οριστική λύση με τη νομιμοποίηση του πεζοδρόμου του Ψαθοπύργου ώστε να μπορούν να συνυπάρξουν όλοι, καταστήματα και πολίτες, ιδίως τα άτομα με κινητικές ανάγκες, επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Σβόλης με παρέμβασή του στο θέμα που ανέκυψε την περασμένη εβδομάδα μετά τις συλλήψεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή επί χρόνια.

Ο κ. Σβόλης καλεί τον Δήμαρχο Πατρέων να παρέμβει δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες για τη σύνταξη του φακέλου ώστε να νομιμοποιηθεί ο πεζόδρομος και να μπορούν να συνυπάρξουν όλοι με αμοιβαίο σεβασμό.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» επισημαίνει τα εξής: «Στις 8 Αυγούστου το μεσημέρι κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας σε συντονισμένη επιχείρηση με την Αστυνομία συνέλαβε έξι καταστηματάρχες με αυτόφωρη διαδικασία, διότι είχαν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ανάκλιντρα στο πεζοδρόμιο χωρίς άδεια.

SINIS

Οι καταστηματάρχες, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσαν το πεζοδρόμιο με άδεια τα τελευταία χρόνια, αν και κάνουν αιτήσεις, δεν τους εκδίδεται άδεια. Τα καταστήματα αυτά, τα περισσότερα των οποίων είναι εποχικά, έχουν έναν μεγάλο κύκλο εργασιών μέσω του οποίου προσδίδουν έσοδα στο κράτος, αλλά και στον Δήμο, απασχολώντας επίσης περισσότερα από 150 άτομα.

Η ενέργεια αυτή ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα της Κοινότητας που είναι το πεζοδρόμιο του Ψαθοπύργου, το οποίο χρησιμοποιείται από τους πολίτες που κάνουν τη βόλτα τους, αλλά και από την εστίαση. Μπορούν να συνυπάρξουν όλοι με αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοκατανόηση. Μπορεί και η οικογένεια με το καροτσάκι όπως και τα ΑμεΑ να περάσουν, αλλά και ο επιχειρηματίας να δουλέψει.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του νόμου 4607/2019 μπορούν να νομιμοποιηθούν μέχρι τις 23/4/2024 όλα τα κτίσματα εντός του αιγιαλού και παραλίας, που υφίστανται πριν της 28/07/2011, καθώς και ο μικρός λιμενοβραχίονας όπου προσδένουν μικρά αλιευτικά και σκάφη.

Σε περίπτωση που δεν κατατεθεί φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τον Δήμο Πατρέων έως την καταληκτική ημερομηνία, κρίνεται αυθαίρετο και κατεδαφιστέο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Κοινότητα Ψαθοπύργου, αν και καθυστερημένα, είχε αιτηθεί με ομόφωνη απόφαση τον Νοέμβριο του 2022 την σύνταξη φακέλου από τον Δήμο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύομε να χάσουμε την προθεσμία.
Εμείς ως παράταξη ζητούμε από τον Δήμαρχο να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του έτσι ώστε να καταθέσουν άμεσα τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την νομιμοποίηση του πεζοδρομίου.
Τέλος, η απάντηση του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Οικονομικών κ. Πλέσσα ήταν μόνο στο θέμα των αδειών. Για τη νομιμοποίηση του πεζοδρομίου που απαιτεί ενέργειες από τον Δήμο, εντέχνως δεν ανέφερε τίποτα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement