Connect with us

Ελλάδα

Άγιον Όρος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος για την πλήρη κατάσβεση

Published

on

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή της Κερασιάς στο Άγιον Όρος, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές, καθώς πρόκειται για δύσβατο σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με διάσπαρτες αλλά όχι ανησυχητικές εστίες, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ζωές ούτε έχουν προκληθεί ζημιές σε μονές.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έγινε έκκληση στους προσκυνητές που ανεβαίνουν στην κορυφή του όρους Άθω να επιστρέψουν στις μονές όπου φιλοξενούνται.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 19 Αυγούστου, είναι η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και γιορτάζει το εκκλησάκι στην κορυφή του Άθωνα, έτσι μεγάλος αριθμός προσκυνητών βρίσκεται καθοδόν προς το βουνό.

Παράλληλα συνιστάται στους προσκυνητές που είχαν προγραμματίσει να ανέβουν το πρωί της Παρασκευής στον Άθωνα να μην ξεκινήσουν την ανάβαση, αν προηγουμένως δεν ενημερωθούν από τις μονές ότι η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Περίπου 100 προσκυνητές βρίσκονταν το βράδυ της Πέμπτης στο καταφύγιο της Παναγιάς, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και θα παραμείνουν εκεί. Η σύσταση από τους μοναχούς είναι να μην προχωρήσουν την ανάβαση, ενώ διαβεβαιώνεται πως δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

voria.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement