Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκ νέου υποψήφιοι με τον Πέτρο Ψωμά έξι παλαιά στελέχη του σπιράλ-Συμπληρώνεται το ψηφοδέλτιο της παράταξης ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου

Published

on

Υποψήφιοι με το συνδυασμό του σπιράλ θα είναι και πάλι στις δημοτικές εκλογές του φετινού Οκτωβρίου έξι ακόμα εκ των ιδρυτικών μελών της παράταξης, οι οποίοι συντάσσονται με το όραμα και τις θέσεις του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά.

Πρόκειται για στελέχη της δημοτικής παράταξης που συμμετείχαν και στις δημοτικές εκλογές του 2019 και οι οποίοι διεκδικούν εκ νέου φέτος την ψήφο των δημοτών της Πάτρας, με κοινό στόχο την αλλαγή σελίδας για την πόλη.

Ειδικότερα, υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του σπιράλ θα είναι η κυρία Όλγα Παπανικολάου, διακοσμήτρια, η οποία πιστεύει πως η Πάτρα θα πρέπει να γίνει «μια από τις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης» καθώς επίσης οι κύριοι Διονύσης Βούλγαρης, εκπαιδευτικός, για «μια πόλη να χαίρεσαι να την περπατάς», Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, προγραμματιστής εφαρμογών διαδικτύου, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει να «αλλάζουμε ταχύτητα», ο Βασίλης Λάππας, ελεύθερος επαγγελματίας, «για μια Πάτρα πρότυπο, περήφανη, πρωταγωνίστρια, πράσινη, πεντακάθαρη», ο ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος «για μια πόλη καθαρή, ασφαλή, φιλόξενη και λειτουργική»

και ο επιχειρηματίας Σπύρος Σκιαδαρέσης για  «το αύριο που μας αξίζει».

 Από αριστερά (πάνω) Όλγα Παπανικολάου, Διονύσης Βούλγαρης, Βασίλης Λάππας, και (κάτω) Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος, Σπύρος Σκιαδαρέσης και Αλέξανδρος Ηλιόπουλος.

 ΟΙ ΕΞΙ (6) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

  1. Βούλγαρης Διονύσιος του Δημητρίου

Εκπαιδευτικός

#παιδεία

«Μια πόλη να χαίρεσαι να την περπατάς»

«Η Πάτρα μας είναι ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα με τόσα πολλά φυσικά πλεονεκτήματα, μια πόλη ευλογημένη. Τα τελευταία αρκετά χρόνια, με τη συνταγή που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή, συντηρεί μια πόλη άγευστη, άχρωμη, αδιάφορη και πολλές φορές απωθητική. Από τη συνταγή αυτή λείπουν τρία βασικά συστατικά τα οποία είναι ικανά και αναγκαία για να αλλάξουν την θαμπή εικόνα της πόλης και κατ΄ επέκταση της ευρύτερης περιοχής. Όραμα, μεράκι και αγάπη για την πόλη. Δηλαδή σπιράλ και Πέτρος Ψωμάς! Αρκετά με την προχειρότητα και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις. Ήρθε επιτέλους η ώρα να διώξουμε κάθε ανεύθυνη, παλαιοκομματική, αντιαναπτυξιακή, συμφεροντολογική αντίληψη που αναστέλλει την προοπτική και το μέλλον του τόπου μας».

Ο Διονύσης Βούλγαρης γεννήθηκε το 1972 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας και τελείωσε το 3ο Γενικό Λύκειο. Σπούδασε Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων στο ΤΕΙ Πειραιά. Το 1999 εργάστηκε ως τεχνικός Η/Υ και Δικτύων στο Τμήμα Μηχανογράφησης και IT της εταιρίας COSMOTE στην Αθήνα. Το 2001 άλλαξε σελίδα στη ζωή του και ακολούθησε το όνειρό του που ήταν η εκπαίδευση. Έτσι ξεκίνησε ως αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 2003 διορίστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός πληροφορικής. Το 2018 μετά από 27 χρόνια στην Αθήνα, επέστρεψε μόνιμα πλέον στην παλιά του γειτονιά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

  1. Ηλιόπουλος Αλέξανδρος του Παναγιώτη

Προγραμματιστής Εφαρμογών Διαδικτύου

# τεχνολογία

«Αλλάζουμε ταχύτητα!»              

«Συντάσσομαι στη προσπάθεια του σπιράλ, ώστε η Πάτρα να αλλάξει ταχύτητα. Η πόλη χρειάζεται ένα φρέσκο πρόσωπο, κομματικά ανεξάρτητο και ανοιχτό σε έξυπνες, καινοτόμες προτάσεις. Ένα πρόσωπο που θα εμπιστεύεται τις  λύσεις των προβλημάτων στα χέρια των ειδικών. Ο Πέτρος Ψωμάς έχει αποδείξει πως μπορεί να γίνει αυτό το πρόσωπο. Έχω πίστη στις ικανότητες του ιδίου αλλά και του επιτελείου του».

Ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στη Πάτρα. Είναι γιος της Ανδρομάχης και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου (πρώην προέδρου της Ολυμπιάδας Πατρών).  Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΟΠΑ) και Προγραμματισμό Διαδικτυακών  Εφαρμογών. Σήμερα εργάζεται ως  επαγγελματίας σχεδιαστής ιστότοπων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Παράλληλα, παραδίδει σεμινάρια πάνω στη στρατηγική και το management για ψηφιακούς επαγγελματίες.  Ασχολείται  από μικρή ηλικία με τη τεχνολογία και τον αθλητισμό.

Λάππας Βασίλειος του Σωτηρίου

Ελεύθερος Επαγγελματίας

#αθλητισμός

«Για μια Πάτρα πρότυπο, περήφανη, πρωταγωνίστρια, πράσινη, πεντακάθαρη»

«Η κατάσταση που βιώνουμε στο Δήμο Πατρέων είναι όλο και πιο δυσχερής με τεράστιες συνέπειες  στο βιοτικό μας επίπεδο. Η παρούσα δημοτική αρχή σε δύο θητείες απέδειξε τις προθέσεις και τις δυνατότητές της και αυτό δεν αφήνει περιθώριο άλλη μια πενταετία να πάει χαμένη. Καθημερινά διαπιστώνω την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κατάσταση της πόλης μας και η πεποίθηση μου είναι ότι ο μοναδικός που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Πέτρος Ψωμάς».

Ο Βασίλης Λάππας γεννήθηκε το 1971 στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς μετανάστες. Από το 1976 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αυτοκινητιστής από το 1993 μέχρι σήμερα. Κατέχει πτυχίο Προγραμματισμού και Ανάλυσης Συστημάτων Πληροφορικής και πτυχίο Αγγλικής γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια για τον εθελοντισμό, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Είναι απόφοιτος της σχολής Ναυαγοσωστών και Εποπτών  Κολυμβητικών Δεξαμενών του Ε.Ε.Σ. Κατέχει δίπλωμα Κυβερνήτη Ιστιοπλοϊκού Σκάφους Ανοιχτής Θαλάσσης και έχει συμμετάσχει σε αγώνες πρωταθλήματος με αρκετές διακρίσεις. Επίσης κατέχει δίπλωμα Πιλότου Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας για δύο θητείες από τη θέση του ταμία και το 2004 συμμετείχε στην Επιτροπή Αγώνα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα Καλάβρυτα. Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα μαθητικά του χρόνια, στον στίβο, στο βόλεϊ και σε αθλήματα αυτοάμυνας. Κατέχει άδεια ραδιοερασιτέχνη. Είναι εθελοντής αιμοδότης και δότης μυελού των οστών. Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Ονειρογράμματα με τη Νεφέλη» του συλλόγου Εμψυχωτών Παιδαγωγών Θεατρικού Παιχνιδιού «Διά Του Θεάτρου». Ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά από το 2006 συμμετέχοντας πάντοτε σε ανεξάρτητους συνδυασμούς. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

  1. Πανταζόπουλος Κωνσταντίνος του Ανδρέα

Ηλεκτρολόγος-Ηλεκτρονικός Μηχανικός

#τουρισμός

«Για μια πόλη καθαρή, ασφαλή, φιλόξενη και λειτουργική»

«Το πρόγραμμα και το όραμα του σπιράλ για την Πάτρα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου για το μέλλον της πόλης μας. Θα επιθυμούσα μια πόλη καθαρή, ασφαλή, φιλόξενη και λειτουργική, με υποδομές , υπηρεσίες, συγκοινωνίες και μαρίνα σκαφών, εύχρηστες και φιλικές προς τον πολίτη.  Μια πόλη ικανή να φιλοξενεί και να διοργανώνει τεχνολογικά συνέδρια, αθλητικά γεγονότα, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να προσελκύει και να φιλοξενεί επισκέπτες όλο τον χρόνο. Η πολυμορφική ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο σπιράλ είναι μια ορχήστρα αποτελούμενη από ικανά μέλη με διαφορετικές ικανότητες, ρόλους και προσόντα, άξια να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα. Ο Πέτρος έχει το ήθος, τη συμπεριφορά, τη δημιουργική ενέργεια, την επιμονή και τη θέληση να εκπροσωπήσει άξια την Πάτρα και έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με όλες τις υγιείς και δημιουργικές μονάδες και ομάδες».

Ο Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος σπούδασε στην Αγγλία Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός Μηχανικός  (BEng) στο πανεπιστήμιο του Portsmouth, έχει Master στις Τηλεπικοινωνίες (MSc) από το πανεπιστήμιο του Bath και επίσης MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στην εποχή της ψηφιακής μετάλλαξης από το Ινστιτούτο ALBA της Αθήνας. Είναι καινοτόμος Μηχανικός με πρακτική αντίληψη σε τεχνο – οικονομικά θέματα και επιχειρηματικές ιδέες,  με μεγάλη εμπειρία σε τεχνολογίες Πληροφορικής, Επικοινωνιών και ιδιαίτερα σε προηγμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς. Έχει δημιουργήσει νεοφυή επιχείρηση, ερευνά το κομμάτι της λειτουργίας δορυφορικών και επίγειων τηλεπικοινωνιακών δικτύων/συστημάτων και υποδομών για υπηρεσίες μεγάλης ταχύτητας, υπήρξε πρωτοπόρος μηχανικός και ηγήθηκε της λειτουργίας και επέκτασης δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Είναι λάτρης των σπορ βουνού και θάλασσας, έχει πτυχίο προπονητή αλπικού σκι, είναι ιστιοπλόος,  ασχολείται με την ιστιοσανίδα, αετοσανίδα και συμμετέχει ενεργά στους αθλητικούς συλλόγους της Αχαΐας. Τελευταία ασχολείται ερασιτεχνικά με την αστροφυσική και την αστρονομία.

  1. Παπανικολάου Όλγα του Παναγιώτη

Διακοσμήτρια

#πολιτισμός

«Μια από τις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης»

«Η Πάτρα είναι μία από τις 10 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης και θα έπρεπε να ήταν ανάμεσα και στις 10 καλύτερες της Ευρώπης! Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2023. Ο πολιτικά ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός του σπιράλ, ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, με πρόγραμμα, οργάνωση και στρατηγικές εξωστρέφειας, στοιχεία που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη. Ταυτόχρονα, ο Πέτρος Ψωμάς που ηγείται του συνδυασμού, είναι άτομο διορατικό, προοδευτικό, με νέες ιδέες, ομαδικό πνεύμα και ηθικές αξίες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του είναι αξιόλογοι, πλήρως καταρτισμένοι, με κοινό όραμα και μεγάλη αγάπη για την πόλη τους. Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που τους συνάντησα και που μπορώ να  συνεργαστώ μαζί τους, για την ανάπτυξη, την πρόοδο και τον πολιτισμό της πόλης που ζω και αγαπώ, της Πάτρας!»

Η Όλγα Παπανικολάου είναι πτυχιούχος Διακοσμήτρια από το ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (1995), με ειδίκευση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής  και πιστοποίηση στα  Συστήματα Ξηράς  Δόμησης. Από το 1996 έως το 2009 διετέλεσε Design and Decoration Manager  στην Εισαγωγική Εταιρεία STANDA furniture. Επί σειρά ετών ασχολείται με τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και την κατασκευή τόσο ιδιόκτητων κατοικιών όσο  και επαγγελματικών χώρων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει πιστοποίηση διδασκαλίας σε ενήλικες και έχει διδάξει στα Δημόσια αλλά και τα Ιδιωτικά ΙΕΚ. Έχει επίσης υπάρξει εισηγήτρια αρκετών σεμιναρίων διακοσμητικού και κατασκευαστικού ενδιαφέροντος. Αρκετά είναι και τα άρθρα της που έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό διακόσμησης «ABOUT – ΣΠΙΤΙ» , αλλά και σε ένθετα τοπικών εφημερίδων. Είναι  από τα ιδρυτικά μέλη του βραβευμένου, ιστορικού καρναβαλικού  πληρώματος 112, που μετρά 30 χρόνια συμμετοχής στον θεσμό. Έλαβε πρώτη φορά μέρος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το 2019 με το σπιράλ και ανήκει στα ιδρυτικά του μέλη. Στον ελεύθερο χρόνο της φιλοτεχνεί χειροποίητα στεφάνια από ορείχαλκο, εμπνευσμένα από τα ευρήματα των ανασκαφών στους αρχαίους τάφους της Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Παναγιώτη Λεβιθόπουλο, μαζί με τον οποίο διατηρεί Τεχνικό-Διακοσμητικό Γραφείο στην  Πάτρα και έχουν έναν γιο, τον Χρήστο.

 

  1. Σκιαδαρέσης Σπύροςτου Γεράσιμου

Επιχειρηματίας

#ανάπτυξη

 

 «Το αύριο που μας αξίζει»

 

«Στο σπιράλ μιλάμε την ίδια γλώσσα. Βλέπουμε τα προβλήματα με την ίδια ματιά και την προοπτική λύσης με την ίδια διάθεση. Από το 2019 που εντάχθηκα στους κύκλους του,  το σπιράλ ανοίγεται στην πόλη περήφανα.. Ο Πέτρος Ψωμάς, που χρόνια γνωρίζω και συμπορευόμαστε σε ποικίλες δράσεις,  είναι αγνός, ειλικρινής και ακομμάτιστος, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του που ώθησαν στην  πρωτοβουλία του να δημιουργήσει και να ηγηθεί του σπιράλ.

Η τάξη, το “νοικοκύρεμα”  με σύγχρονα μέσα, είναι αυτό που γνωρίζω και μπορώ να προσφέρω στην πόλη μας, ώστε να ανθίσει σαν μια υγιής επιχείρηση. Η πίστη στην παράδοση και τις πρωτοβουλίες συνεργασίας σε διχαστικούς καιρούς είναι η στάση που υιοθετώ. Πάντα ένιωθα ότι η πόλη της Πάτρας και οι συμπολίτες μου είναι η ευρύτερη οικογένεια μου και όλοι μαζί με έγνοια, σεβασμό και ενάργεια μπορούμε να προχωρήσουμε μαχητικά, νοικοκυρεύοντας από σήμερα το αύριο που μας αξίζει».

 

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης είναι γέννημα θρέμμα Πατρινός. Από παιδί δραστηριοποιείται στην οικογενειακή Λουκομοποιία Σκιαδαρέσης, που ίδρυσε ο παππούς του το 1946 και πέρασε στον πατέρα του. Μια οικογενειακή επιχείρηση που με σκληρή δουλειά και όραμα άνθισε και κατάφερε να εξάγει Πατρινά προϊόντα μέχρι και τη Σαουδική Αραβία. Σαν παλαιός πρόσκοπος, ξέρει να αγωνίζεται αδιάκοπα για τον στόχο του. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement