Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

22 νέοι σύμβουλοι με τον Βασίλη Αϊβαλή και την «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

Published

on

22 νέοι σύμβουλοι με τον Βασίλη Αϊβαλή και την «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

22 νέους υποψήφιους συμβούλους ανακοινώνει σήμερα η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή. Πρόκειται για υποψήφιους από όλο το εύρος της Πάτρας, από όλα τα επαγγελματικά πεδία και τους κοινωνικούς χώρους συμμετοχής και προσφοράς.

«Καλωσορίζουμε άλλους 22 υποψηφίους στην παράταξή μας. Άλλους 22 συνοδοιπόρους στον αγώνα για την Πάτρα του αύριο. Η “Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι” μέρα με τη μέρα αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές και δημιουργεί ρεύμα αλλαγής για την πόλη, κινητοποιώντας δυνάμεις της κοινωνίας, της επιστήμης, της προσφοράς» αναφέρει ο Βασίλης Αίβαλής.

 ΟΙ 22 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Η Φωτεινή Αγγελάτου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Αγγελόπουλο και έχουν δύο παιδιά και μία εγγονή. Εργάζεται στην εστίαση. Είναι μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νεκταρίου και Σύμβουλος του Κεντρικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Πάτρα. Παντρεύτηκε τη Δήμητρα Νικολακοπούλου με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τη Νικολίτσα και τον Ζώη. Έβγαλε το δημοτικό σχολείο στο Σαραβάλι και κατόπιν την Κατώτερη Τριάντειο Σχολή στο τμήμα υδραυλικών. Αργότερα σπούδασε στο 9ο Νυχτερινό Λύκειο στο τμήμα συντήρησης έργων τέχνης. Συμμετείχε στα κοινά του χωριού του, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (σα μέλος Δ.Σ. και μετά ως Πρόεδρος) και στο φιλοδασικό Σύλλογο Σαραβαλίου ως Αντιπρόεδρος, ενώ συνδράμει και στην πυρασφάλεια του χωριού του. Υπήρξε ενεργό μέλος επί Δημάρχου Μεσσάτιδος Αθανασίου Κολιτσίδα και εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο Σαραβαλίου ως Αντιπρόεδρος.

Επίσης δραστηριοποιήθηκε ως μέλος και ταμίας στο Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού συλλόγου Αχαιός Σαραβαλίου. Εργάζεται στο ΠΓΝΠ στο τμήμα ασφαλείας.

 

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Ο Βλάσης Ανδρικόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ασχολήθηκε στην ειδικότητα της καρδιολογίας. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Καρδιολόγος επί 28 έτη και παράλληλα απασχολείται στην Πρωτοβάθμια Υγεία – Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου).

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου.

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος ασχολείται με τις αγροτικές επιχειρήσεις ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ έχει ασχοληθεί και με τις ξυλουργικές εργασίες για σειρά ετών. Είναι πρώην διοικητικό μέλος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Πετρωτού (Βαλατούνα) και Διοικητικό μέλος στον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πατρέων.

 

ΒΑΛΟΥΞΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Βαλουξής εργάστηκε ως δάσκαλος τριάντα πέντε χρόνια. Τα δεκαεννιά απ΄αυτά στην Ειδική Αγωγή. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια της θητείας του στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου. Το 2021 αφυπηρέτησε. Συμμετείχε στα κοινά μέσω του συνδικαλισμού του κλάδου, τον οποίο υπηρέτησε ως απλό μέλος αλλά και ως εκλεγμένος σε τοπικά συμβούλια δασκάλων σε Αττική, Αχαΐα και σε συνέδρια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με την παράταξη της Ανανεωτικής Αριστεράς. Κατοικεί στις εργατικές κατοικίες Παραλίας Πατρών τα τελευταία δεκαέξι χρόνια οικογενειακά.

 

ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ο Σπύρος Δενδρινός γεννήθηκε το 1946 στην Κεφαλονιά. Μετά το σεισμό του 1953 μετακόμισε στην Πάτρα. Πήγε στο Δημοτικό Ζαρουχλείκων και στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων. Ταυτόχρονα φοιτούσε στο Νυχτερινό της Τριαντείου και όταν τελείωσε εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως διαβιβαστής στην ΣΕΤΗΛ και έλαβε δίπλωμα. Εργάστηκε περιστασιακά σε διάφορες εργασίες. Εισήχθηκε στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας και όταν αποφοίτησε εργάστηκε στην Πάτρα για 35 χρόνια όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι 30 χρόνια μέλος στο Δ.Σ. του Απόλλωνα. Ήταν ποδοσφαιριστής της Δάφνης Πατρών. Ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα, την ορειβασία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκλέχτηκε διαμερισματικός σύμβουλος επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά και ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Κώστα Σπαρτινού. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη οδοντίατρο. Διαμένει στο Σαραβάλι.

 

ΔΟΥΛΑΒΕΡΗ- ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Η Κατερίνα Δουλαβέρη-Καραβίδα γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε το ΙΕΚ Πάτρας και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των εισαγωγών και των αντιπροσωπειών. Είναι συνταξιούχος ελεύθερη επαγγελματίας, παντρεμένη, με δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος-Παναγιώτης Καραγιάννης γεννήθηκε 1997 στην Πάτρα. Είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται στον κλάδο της εστίασης. Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, εκλέχθηκε σύμβουλος στην Κοινότητα του Ακταίου.

 

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η Σοφία Καρκούλια γεννήθηκε το 1958 στο Χάνι Μπανιά Ναυπακτίας όπου και έζησε έως το 1976 οπότε και ήρθε στην Πάτρα. Παντρεύτηκε  με τον Αθανάσιο Καρκούλια και έκαναν δύο γιους τον Βασίλη και τον Γιώργο, που της χάρισαν τρία εγγόνια. Έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα στο τοπικό διαμέρισμα Zαρουχλεϊκων.

 

ΛΙΟΥΡΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Ο Δημοσθένης Λιούρδης είναι κάτοικος Πετρωτού Πατρών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι συνταξιούχος οικοδόμος.

 

ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Μανωλάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος επί 32 χρόνια στην Attica Bank, όπου τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του διευθυντή επιχειρηματικών σχέσεων (Business Center Manager) έως το 2018 οπότε και αποχώρησε. Δραστηριοποιήθηκε στον εθελοντισμό και συνδικαλιστικά στον εργασιακό του χώρο ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων του καταστήματος στο οποίο υπηρετούσε. Διετέλεσε Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του 2ου ΓΕΛ Πάτρας τα έτη 2014-2017. Δραστηριοποιείται πολιτικά από το 1979 και έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αχαΐας το 2019. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Συντονιστικού της οργάνωσης μελών του Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας.

 

ΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Ιωάννης Μήτρος γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα, στην Αλβανία. Ζει στην Πάτρα από το 1994. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

 

ΜΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Μώρος είναι 43 ετών και το επάγγελμά του είναι παιδίατρος. Φοίτησε στην Πάτρα και έκανε την ειδικότητά του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Ακολούθησε η εργασία του για δύο έτη στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο «409» και στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Τα τελευταία επτά έτη εργάζεται στο Νοσοκομείο Αιγίου ως υπεύθυνος του παιδιατρικού τμήματος. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, με την ιδιότητα του ταμία του Συλλόγου. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ασπιώτη, νοσηλεύτρια και έχουν δύο παιδιά.

 

ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Ευάγγελος Παπαδέας  κατάγεται από τη μεσσηνιακή Μάνη. Είναι 68 ετών, παντρεμένος με δύο κόρες και μόνιμος κάτοικος Αγίου Βασιλείου. Είναι γιατρός, χειρουργός ΩΡΛ και υπηρέτησε επί 30 χρόνια στο ΕΣΥ, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πάτρας. Συνεχίζει την ιατρική του δραστηριότητα ως ιδιώτης γιατρός στην Πάτρα.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑ επί τρεις θητείες και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Επίσης εκλεγμένος Γραμματέας της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Ακοολογίας, επί 2 θητείες. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος της Αντικωφωτικής και Λογοθεραπευτικής οργάνωσης (ΠΑΛΟ) της οποίας είναι επίτιμο μέλος.

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ

Η Νικολίτσα Παπαδοπούλου εργάζεται στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, και ως προϊσταμένη από το Σεπτέμβριο του 1993. Εργάστηκε στην Αντιπροσωπεία του ΤΣΑΥ Πατρών (Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών) από 1 Ιουλίου 1981 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Απροσάρμοστων Παίδων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και κάποια διαστήματα Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Παραρτήματος Πατρών από 1.1.2008, καθώς και κάποια διαστήματα Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Ήταν μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας του παραρτήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδος από το 1993 μέχρι το 2013 και εκλεγόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας τη θέση του ταμία. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας – Παράρτημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην 2η Πανελλαδική συνάντηση φορέων πρόληψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με θέμα «Η ποιότητα στη ζωή μας, μοχλός για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών ». Από το 1983 είναι εθελόντρια Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. παραρτήματος Πατρών. Έχει πάρει τις εξής προαγωγές: α) το Βαθμό της Εθελοντού Αδελφής, β) της Εθελοντού Αδελφής Α΄ Τάξεως, γ) της Εθελοντού προϊσταμένης Αδελφής Β΄ Τάξεως. Στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) εκπαιδεύτηκε σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης και οικογενειακής θεραπείας. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα «ΣΑΟΥΡΟ – Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κοινωνικής και Οικονομικής ένταξης τσιγγάνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» στην Κάτω Αχαΐα από 1 Οκτωβρίου 1999 έως 29 Ιανουαρίου 2000. Έχει λάβει βραβείο για τη συμμετοχή της στους Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα το 2007.

 

ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Γεωργία Παπανίκου γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα όπου και δημιούργησε την οικογένειά της.  Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και πτυχιούχος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στην Ετερότητα και την Κοινωνική Ανισότητα και ένα δεύτερο στην Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων και στις εξαρτήσεις από τις νέες τεχνολογίες, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τα δύο. Έχει πραγματοποιήσει επιμορφώσεις στην Ειδική Αγωγή, καθώς και στη Συμβουλευτική. Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως σύμβουλος σταδιοδρομίας στο 2ο ΣΔΕ Πατρών στο κατάστημα κράτησης του Αγ. Στεφάνου . Μιλάει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά και αρκετά καλά ισπανικά.  Παράλληλα δραστηριοποιείται μαζί με το σύζυγό της στο χώρο της εστίασης, καθώς διατηρούν κατάστημα εστίασης επί 15 συναπτά έτη στην πόλη της Πάτρας.

Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με την παράταξη του Απ. Κατσιφάρα “Δικαίωμα στην πρόοδο” και Υποψήφια Βουλευτής του νομού Αχαΐας στις εθνικές εκλογές του 2019 με το Σύριζα Π.Σ.

 

ΠΑΣΜΑΤΖΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Ο Ευστράτιος (Στράτος) Πασματζής γεννήθηκε στην Πάτρα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως μουσικός, ενώ επί οκτώ χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και στις ευπαθείς ομάδες. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά,

 

ΡΙΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΝΑΥΣΙΚΑ

Η Αικατερίνη-Ναυσικά Ρίζου γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από την Κέρκυρα. Στα πέντε της χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια της στην Πάτρα. Σπούδασε αισθητική και μακιγιάζ και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Αθήνα σε μεγάλες πολυεθνικές ως αισθητικός σύμβουλος και account manager. Τα τελευταία χρονιά ζει στην Πάτρα και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπάλληλων “Η ΕΝΩΣΗ”.

 

ΡΟΥΝΤΖΟΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κώστας Ρουντζομάνης γεννήθηκε στην Παραλία Πατρών το 1968. Το διάστημα 1985-1990 υπηρέτησε στα τεθωρακισμένα (ως 5ετούς υποχρέωσης) και μέχρι τη συνταξιοδότησή του άσκησε το επάγγελμα του οδηγού βαρέων οχημάτων σε εγχώριες και διεθνείς μεταφορές. Είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ με ειδικότητα «Δομικών Έργων». Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

 

ΣΑΜΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Σαμαντάς γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα όπου ζει μόνιμα στην Οβρυά Πατρών. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του εμπορίου. Έχει διατελέσει πρόεδρος στους συλλόγους του Δημοτικού και Γυμνασίου Οβρυάς. Είναι ενεργό μέλος του συλλόγου 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Έχει συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του 2019.

 

ΣΚΟΥΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Η Σκούρα Πηνελόπη γεννήθηκε το 1987 στο Μαρούσι Αττικής και έκτοτε ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμιά της εκπαίδευση στα Αρσάκεια- Τοσίτσεια σχολεία της Πάτρας και είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών, Διασφάλισης και Τεχνολογίας της Ποιότητας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Ελεγκτικής και Λογιστικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως λογιστής Α’ τάξης – Πραγματογνώμονας Πρωτοδικείου Πατρών και παράλληλα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών της Πάτρας.

 

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΥΓΕΝΙΑ

Η Ευγενία Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε το 1958 στο Πετρωτό της Πάτρας. Παντρεύτηκε το 1977 με τον Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο οικοδόμο από το Σαραβάλι και απέκτησαν δύο παιδιά. Από την ηλικία των 14 ετών εργάστηκε σε βιοτεχνίες. Για πέντε χρόνια διατηρούσε πάγκο παραγωγού στην λαϊκή αγορά. Από το 2002 εργάστηκε στην εστίαση και ως ντελίβερι, έως το 2008. Η κόρη της είναι νοσηλεύτρια και αξιωματικός στο 251 ΓΝΑ μένει στην Ραφήνα και έχει τρία παιδιά. Ο γιος της εργάζεται σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ και παράλληλα σπουδάζει κλασική κιθάρα στην Πολυφωνική της Πάτρας. Η ίδια δραστηριοποιείται σε ομάδα παραδοσιακών χορών και είναι δρομέας στα 10.000 μέτρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement