Connect with us

Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυξάνεται η λίστα των κατηγορούμενων –

Published

on

Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Η 25η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα προχώρησε ήδη στην έκδοση εντάλματος σύλληψης ανεβάζοντας στους 106 τους κατηγορουμένους.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί την οικογένεια του Μιχάλη στο ματς με την Ντινάμο
Η ταυτοποίηση
Οι δικαστικές αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση του κατηγορούμενου αξιοποιώντας στοιχεία και αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της στοιχεία και ευρήματα τέτοια που, όπως εκτιμάται, είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και άλλων προσώπων στην αιματηρή επίθεση που επί του παρόντος είναι εκτός του κάδρου της ανακριτικής διαδικασίας.

Αυτό σημαίνει πως μετά την ταυτοποίηση νέων προσώπων θα αυξηθεί και ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση της σκληρής οπαδικής βίας.

Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.
Και ενώ οι ανακριτικές έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την αποκάλυψη της ταυτότητας του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Μιχάλη, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα για τις τυχόν ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ που δεν έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της δολοφονικής συμπλοκής.

Η εισαγγελία θα αναμένει και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ πριν προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.

Πάντως, πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι ουδέποτε ζητήθηκε από την αστυνομία η συνδρομή ή παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου και εκείνοι να αρνήθηκαν.

Παρουσία εισαγγελέα
Αντίθετα κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν από τον κρίσιμο αγώνα ΑΕΚ – Δυναμό Ζάγκρεμπ, δεν είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία σχετικό έγγραφο.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις αυτεπαγγέλτως η εισαγγελική αρχή λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε κρίσιμους αγώνες.

Στους επόμενους αγώνες τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Παναθηναϊκού, ήδη έχουν ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων και θα είναι παρόντες εισαγγελικοί λειτουργοί.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται από την πλευρά της δικαιοσύνης ο ρόλος των Εισαγγελέων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες δεν είναι να υποδεικνύουν τι θα κάνουν οι αστυνομικοί αλλά η αρμοδιότητα τους αφορά αποκλειστικά και μόνο στην τήρηση της νομιμότητας.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement