Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αστυνομικοί Αχαΐας για οπαδική βία: «Η ΕΛΑΣ καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα»

Published

on

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

Τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε ξανά την έσχατη μορφή οπαδικής βίας, δηλαδή την βία που καταλήγει σε αφαίρεση ζωής. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που όχι μόνο δεν ατονεί εδώ και δεκαετίες αλλά συντηρείται, εξελίσσεται και μεταλλάσσεται σε ολοένα και πιο απεχθείς μορφές αντικοινωνικής συμπεριφοράς και εγκληματικότητας.

Η Ένωσή μας χαιρετίζει την προοπτική ριζοσπαστικών απαντήσεων στο φαινόμενο αυτό σε επίπεδο πολιτικό, νομικό, κοινωνικό και κατασταλτικό. Παρακολουθούμε όμως μένοντας έκπληκτοι ως αστυνομικοί, την πολιτική απόφαση, για ακόμα μια φορά με ένα εντυπωσιακό πισωγύρισμα, ως προς την διαχείριση των οργανωμένων οπαδών εντός του γηπέδου, να την επωμίζεται εξολοκλήρου η Ελληνική Αστυνομία μετατρεπόμενη σε ιδιωτική εταιρεία security. Η ΕΛ.ΑΣ., καλείται να βγάλει το «φίδι από τη τρύπα» εγκαταλείποντας και πάλι την κύρια αποστολή της, κατασπαταλώντας τόσο τις ήδη ελλιπείς δυνάμεις, όσο και εργατοώρες, σε αλλότρια και δευτερεύοντα καθήκοντα εκτός τομέα αρμοδιότητάς της (όπως είναι ένας ιδιωτικός αθλητικός χώρος εταιρείας – ΠΑΕ) με συνέπεια την αποδυνάμωση της ουσιώδους αστυνόμευσης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, συντασσόμενοι και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας, ότι εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αποφάσεις που δημιουργούν αυτού του είδους παρενέργειες στη λειτουργία του Σώματος, οι οποίες απομειώνουν το κύρος της αστυνομίας και μας μετατρέπουν σε ιδιωτικά όργανα των ΠΑΕ προκειμένου να διαφυλαχθούν τα όποια συμφέροντα επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο αυτό διακηρύσσουμε την βούλησή μας να αγωνιστούμε ενάντια στις συγκεκριμένες πολιτικές!

Ροή ειδήσεων

Advertisement