Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αστυνομικοί – φωτογράφοι …για τις νέες ταυτότητες

Published

on

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, επισημαίνει:

Ως γνωστό από τον επόμενο μήνα οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα ξεκινήσουν να εκδίδουν τα δελτία ταυτότητας νέου τύπου. Στην διαδικασία αυτή περιλαμβάνεται η πρόβλεψη της λήψης φωτογραφίας του κατόχου του δελτίου από την εκδούσα αρχή.

Καλούνται λοιπόν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι πέραν των λοιπών αρμοδιοτήτων τους θα διαδραματίσουν και ρόλο φωτογράφου, επιβαρύνοντας χρονικά την όλη διαδικασία, φέρνοντας αμφιλεγόμενα αποτελέσματα λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και στερώντας εργασία από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους.

Στα πλαίσια της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού του βασικότερου εγγράφου του Έλληνα Πολίτη, που προσπαθεί η Πολιτεία αυτή την περίοδο, θεωρούμε την λήψη φωτογραφιών από Αστυνομικούς μια μέγιστη παραφωνία η οποία πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί.

Η φωτογραφία του κατόχου του νέου Δελτίου Ταυτότητας πρέπει αποκλειστικά να λαμβάνεται από πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα (9303 του ICAO) και να αναρτάται από τον ίδιο τον φωτογράφο στην εφαρμογή my photo της πύλης gov.gr, απ’ όπου θα την ανακτά ο αρμόδιος Αστυνομικός Υπάλληλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement