Connect with us

Μαγειρική

Στριφτάρια με σιτσιλιάνικο πέστο       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. casarecce ή στριφτάρια

Για το πέστο

500 γρ. τομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες

100 γρ. φρέσκια ricotta ή ανθότυρο

60 γρ. παρμεζάνα ή grana padano, τριμμένα + λίγο ακόμα για το πασπάλισμα

80 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα

3 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή ξερή πιπερίτσα (πεπεροντσίνο)

25-30 φύλλα από βασιλικό πλατύφυλλο

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για σιτσιλιάνικο πέστο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό όπου τα βράσατε στην άκρη. Τα ρίχνετε αμέσως στην άδεια πλέον κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα πέστο. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη. Αλατοπιπερώνετε (με προσοχή γιατί το τυρί είναι αρκούντως αλμυρό) και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο τυρί επιπλέον.

Ροή ειδήσεων

Advertisement