Connect with us

Μαγειρική

Λαβράκι στον φούρνο με τοματίνια και βασιλικό    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 λαβράκια

500 γρ. τοματίνια βελανίδια

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

80 ml ελαιόλαδο

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα λαβράκια και τα χαράζετε σε 2 – 3 σημεία σε κάθε πλευρά. Βάζετε στην κοιλιά από κάθε λαβράκι λίγα φύλλα βασιλικού. Κόβετε τα τοματίνια στη μέση κατά μήκος και βάζετε τα μισά σε ταψί / pyrex. Κόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε στο ταψί. Ακουμπάτε τα λαβράκια από πάνω και ρίχνετε τα υπόλοιπα τοματίνια. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, ραντίζοντας που και που τα λαβράκια με τα υγρά του ταψιού. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε, το λαβράκι στον φούρνο με τοματίνια και βασιλικό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement