Connect with us

Μαγειρική

Κρανιός σε στρώμα λαχανικών

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλος κρανιός βάρους περίπου 1.500 γρ. (ή 2 μικρότεροι), καθαρισμένος από λέπια και εντόσθια

3 κλωνάρια σέλερι, σε μέτρια καρέ

3 ξερά κρεμμύδια, σε μέτρια καρέ

3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια καρέ

3 ώριμες, σφιχτές τομάτες (οι 2 σε μέτρια καρέ και η 1 σε στρογγυλές φέτες)

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή ρίγανη)

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Πλένετε καλά τον κρανιό, τον στεγνώνετε και τον αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τα κομμένα λαχανικά (εκτός από τις φέτες τομάτας) σε μέτριο ταψί (που να χωράει άνετα το ψάρι), αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τα χέρια. Τα στρώνετε ομοιόμορφα στο σκεύος. Τακτοποιείτε το ψάρι πάνω στα λαχανικά και το καλύπτετε με τις φέτες τομάτας. Τακτοποιείτε τα κλωνάρια μυρωδικών ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο σφιχτά. Φουρνίζετε και ψήνετε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Ξεσκεπάζετε το ταψί και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement