Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες σε όλα τα μέτωπα

Published

on

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους του Κιέβου και άλλων περιοχών της Ουκρανίας καθώς χτυπούσαν διαρκώς οι σειρήνες λόγω απειλής αεροπορικής επίθεσης.

Συνεχίζονται οι σφοδρότατες μάχες σε όλα τα μέτωπα, κυρίως προς την πλευρά της Αζοφικής. Χθες σε δηλώσεις του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία ανέπτυξε ένα δικό της όπλο, το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο πετυχημένο δοκιμαστικό χτύπημα σε απόσταση 800 χιλιομέτρων.

Η Ρωσία απέτρεψε νέα νυχτερινή επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Επίσημα η Ουκρανία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι΄ αυτές τις επιθέσεις. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως εάν οι εκλογές στην Ουκρανία γίνουν εν μέσω πολέμου θα διεκδικήσει και πάλι την Προεδρία, κάτι που είχε αποκλείσει όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας.

Πριν από δύο μέρες έγιναν επιθέσεις με αγνώστου είδους drones στην περιοχή Πσκοφ της Ρωσίας, η οποία απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως ο Ζελένσκι αναφέρεται σε αυτού του είδους τον εξοπλισμό.

Πριν από δύο μέρες έγιναν μαζικές επιθέσεις κατά στόχων της Ρωσίας. Δέκα με είκοσι drones χτύπησαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη να καταστραφούν.

Σφοδρότατες μάχες συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σπάσει τη βασική γραμμή άμυνας των Ρώσων προς την πλευρά της Αζοφικής. Όμως αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα προλάβουν μέχρι το χειμώνα να φτάσουν μέχρι την Αζοφική θάλασσα, όπως σχεδίαζε το ουκρανικό επιτελείο στρατού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement