Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Γεωργία Ντάτσικα επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα και τη Λαχαναγορά  

Published

on

Ξημέρωμα, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Ντάτσικα βρέθηκε στην Ιχθυόσκαλα Πατρών, όπου γίνεται το Χρηματιστήριο των τιμών των ψαριών που

ψαριών που αλιεύονται καθημερινά από τα αλιευτικά σκάφη και τις τράτες της περιοχής. Σε συζήτηση με τους εργαζόμενους , τονίστηκε η ύπαρξη άμεσης πρόσβασης σε φρέσκα ψάρια και αλιεύματα του Πατραϊκού Κόλπου, αλλά και του Ιονίου, υπό συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας .

Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, η κυρία Γεωργία Ντάτσικα  επισκέφτηκε τη Λαχαναγορά Πατρών, όπου διαπίστωσε, συζητώντας με εμπόρους, τις δυνατότητες που έχει  να μετεξελιχθεί σε ένα ζωντανό Πάρκο Τροφίμων, με θετική επίδραση στην επιχειρηματικότητα, στους καταναλωτές, αλλά και στην απασχόληση .

Η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Λαχαναγοράς, καθώς και ο εκσυγχρονισμός τους, είναι από τα θέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Τέλος , η κυρία Ντάτσικα επεσήμανε την αναγκαιότητα να σχεδιαστούν τοπικές δράσεις για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, όπως και για την αξιοποίηση των αδιάθετων ποσοτήτων τους σε κοινωνικές δομές της Αχαϊας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement