Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μήνυμα-καλωσόρισμα στους πρωτοετείς από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα

Published

on

 

 

Mήνυμα-καλωσόρισμα στους πρωτοετείς φοιτητές και στις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, απηύθυνε ο πρύτανης, Χρήστος Μπούρας.

«Να είστε περήφανες και περήφανοι που θα σπουδάσετε σε ένα από τα πιο δυναμικά Πανεπιστήμια της χώρας, του οποίου το επίπεδο, σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις, είναι πολύ υψηλό. Εύχομαι η χρονιά που έρχεται να δικαιώσει τους κόπους και τις προσδοκίες σας», αναφέρει-μεταξύ άλλων- ο κ. Μπούρας και προσθέτει: «Ως Πρύτανης αυτού του Πανεπιστημίου σας υπόσχομαι ότι, έχοντας ορκιστεί να υπηρετήσουμε τη γνώση και την έρευνα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εφοδιαστείτε με όσα χρειάζονται για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς μια ανταγωνιστική κοινωνία. Σε μας αναλογεί να σας παρέχουμε ανανεωμένα προγράμματα σπουδών, συνδεδεμένα με την παραγωγή και την κοινωνία και να σας καθιστούμε ικανές και ικανούς να συμμετέχετε στις διεθνείς προκλήσεις του μέλλοντος. Δική σας υποχρέωση είναι να αξιοποιείτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται μετά από αυτή την πρώτη επιτυχία σας και να μην αρκείστε στην απλή διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σας. Η διαρκής υπέρβαση του εαυτού σας ας γίνει ο στόχος σας ώστε να φτάνετε κάθε φορά εκεί όπου δεν είχατε τολμήσει να ελπίσετε ότι μπορείτε».

Ακολούθως ο κ. Μπούρας αναφέρει ότι από το νέο ακαδημαϊκό έτος το Πανεπιστήμιο Πατρών προσφέρει την εφαρμογή my.upatras.gr η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του να έχουν σε ένα σημείο συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καθημερινή τους παρουσία στο Πανεπιστήμιο και τη φοίτησή τους.

Μπορούν  να συνδεθούν  με τον ιδρυματικό λογαριασμό (θα  δοθεί αμέσως μετά την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών μαζί με έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και να:

  • Έχουν πρόσβαση σε χάρτες με όλα τα κτίρια, αίθουσες διδασκαλίας, wifi, κυλικεία του τμήματος τους
  • Βρουν πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς το τμήμα τους.
  • Ενημερωθούν για το πρόγραμμα μαθημάτων και της εξεταστικής του τμήματος.
  • Αναζητήσουν συχνές ερωτήσεις από όλες τις δομές του ιδρύματος.
  • Ακούσουν τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου.
  • Αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα λογισμικά και τις cloud υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν το Πανεπιστήμιο.
  • Βρουν συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες των δομών του Ιδρύματος.
  • Έχουν λίστα με όλες τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
  • Ενημερωθούν για το μενού του εστιατορίου.
  • Λαμβάνουν ι ειδοποιήσεις για τις ανακοινώσεις του τμήματός τους.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement