Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την AgreXA 2023

Published

on

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- AgreXA 2023 που θα διεξαχθεί από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου στον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας του Δήμου Ερυμάνθου.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων φέτος σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς αυξήθηκαν κατά περίπου 15% τα περίπτερα, τα οποία διατέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Περισσότεροι από 130 εκθέτες, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, επιχειρήσεις με είδη λαϊκής τέχνης και φυσικά εταιρείες αγροτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού από την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο της ρόλο στη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την επιχειρηματικότητα. Επίσης, ξεχωριστή θα είναι κι εφέτος η παρουσία εθελοντικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις τους.

Επί τέσσερις ημέρες η Χαλανδρίτσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και κοινωνικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων εκτός των άλλων θα αναδειχτούν τα αγροτικά προϊόντα της αχαϊκής γης που αποτελούν θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής και προωθούν την ελληνική γαστρονομία σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής σε ανοικτή πρόσκληση που απευθύνει αναφέρει «με ιδιαίτερη χαρά ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε κι εφέτος τον κόσμο στην 20η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας «AgreXA 2023», η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς  για την τοπική κοινωνία και ορόσημο για την ποιοτική παραγωγή του τόπου μας. Μία έκθεση που «γεφυρώνει» τον πρωτογενή τομέα με την επιχειρηματικότητα, προσδίδει εξωστρέφεια στα προϊόντα της αχαϊκής γης και αναδεικνύει τον Δήμο Ερυμάνθου ως τόπο δημιουργικότητας, πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης. Κάθε χρόνο, η έκθεση εξελίσσεται και εμπλουτίζεται. Το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει, τόσο από εκθέτες, όσο και από επισκέπτες, είναι η απόδειξη της επιτυχίας της. Προσκαλώ όλους τους Αχαιούς κι όχι μόνο να επισκεφθούν την «ΑgreXA 2023», να περιηγηθούν στους χώρους της έκθεσης, στα λιθόστρωτα σοκάκια της Χαλανδρίτσας, να γνωρίσουν τους εκθέτες, να συμμετέχουν στο πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και βεβαίως, να γευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα. Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές, τους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους επαγγελματίες που συμμετέχουν και τους χορηγούς που πιστεύουν σε εμάς και μας στηρίζουν».

 

                                                                                                         Εκ του Δήμου

Ροή ειδήσεων

Advertisement