Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλες οι πληρότητες έως και τα τέλη του μήνα στα τουριστικά καταλύματα στα παράλια σε Δυτική και Ανατολική Αχαΐα

Published

on

Αύξηση στην κίνηση αλλά και τους τζίρους για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Αχαΐας με έμφαση στις παραλιακές περιοχές έφερε το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου ενώ, παρά το «διάλειμμα» της κακοκαιρίας αυτών των ημερών, οι κρατήσεις ξένων τουριστών παραμένουν σταθερές έως και τις 23-24 του μήνα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, όλα σχεδόν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα στην Αχαΐα θα παραμείνουν ανοικτά έως και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ενώ κάποια θα κρατήσουν διαθέσιμα δωμάτια έως και την Κυριακή 8 του μηνός, ανήμερα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών όπου φαίνεται ότι θα γραφεί ο επίλογος της φετινής τουριστικής σεζόν.

Το αεροδρόμιο

Τα στοιχεία που μαρτυρούν την προοπτική επέκτασης της τουριστικής σεζόν έως και τις αρχές Οκτωβρίου έρχονται κατά βάση από το Αεροδρόμιο του Αράξου το οποίο, σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων της Υ.Π.Α., κατά το μήνα Σεπτέμβριο θα υποδεχθεί 91 πτήσεις εξωτερικού. Ο φετινός Σεπτέμβριος, με βάση τα στοιχεία, θα είναι κατ’ εξοχήν «διακοπο-μήνας» στη Δυτική Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες. Το αεροδρόμιο «φούλαρε» τον Αύγουστο με 102 προγραμματισμένες πτήσεις από 10 χώρες και από 14 μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Για το μήνα Σεπτέμβριο πολλοί ξένοι τουρίστες σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα ελκυστικά τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα και τις πιο ελκυστικές τιμές στα καταλύματα που «επενδύουν» στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, μέσα στο φθινόπωρο.

Οι ξενοδόχοι

«Για μετά τις 24 του μήνα κρατάμε μικρό καλάθι καθώς το πρόγραμμα πτήσεων βαίνει μειούμενο. Μέσα στον Οκτώβριο οι ροές περιορίζονται στη γερμανική αγορά με σημείο αναφοράς τα μεγάλα resort καταλύματα στην Ηλεία. Πάντως, έως και τα τέλη σχεδόν του μήνα, τα εποχικά καταλύματα στον νομό, με έμφαση στην περιοχή από τα Καμίνια της Πάτρας έως και τη Δυτική Αχαΐα αλλά και ανατολικά, στις παραλιακές περιοχές από Πάτρα προς Αίγιο, έως και την Ακράτα, έχουν αρκετές κρατήσεις οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο εισερχόμενο τουρισμό, μέσω Αράξου αλλά και οδικώς. Το φετινό καλοκαίρι, μετά τις αρχές Ιουλίου και για όσο είχαμε υψηλές πληρότητες στην περιοχή με τον εγχώριο τουρισμό, καταγράφουμε ήδη μια αύξηση στην κίνηση και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, της τάξης του 10% σε σχέση με το 2022» επισημαίνει ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Αχαΐας.

Πρωταγωνιστές στις αφίξεις και αυτό το μήνα Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή είναι οι Γερμανοί. Συνολικά από Ντίσελντορφ, Φραγκφούρτη, Μόναχο, Ανόβερο και Στουτγάρδη (TUILFY), θα πραγματοποιηθούν 29 πτήσεις, αριθμός-ρεκόρ αφίξεων από τα πέντε μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας στον Άραξο. Ακολουθούν για τον Σεπτέμβριο οι Πολωνοί με 17 πτήσεις από Βαρσοβία αλλά και μέσω Κροατίας, από δύο αεροπορικές εταιρείες, RYANAIR, ENTERAIR. Προγραμματισμένες πτήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο θα έχουμε και από Βέλγιο (Βρυξέλλες), Ρουμανία (Τιμισοάρα), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Αυστρία (Βιέννη), Τσεχία (Πράγα), Σλοβακία (Μπρατισλάβα), Ιταλία (Μιλάνο) και Λιθουανία (Βίλνιους).

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement