Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θετικό το πρόσημο του Μαρτίου στα τουριστικά καταλύματα σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Published

on

Ένα ακόμη τριήμερο με υψηλή κίνηση στα τουριστικά καταλύματα στα παράλια και τα ορεινά της Ανατολικής Αχαΐας ξεκινά σήμερα με την κίνηση να είναι πάντως πιο υποτονική της αποκριάς. Εξαίρεση για αυτό το τριήμερο θα είναι η πόλη των Καλαβρύτων όπου η πληρότητα με τις κρατήσεις από τα τέλη Φεβρουαρίου, να ξεπερνά από σήμερα το 90% λόγω των εκδηλώσεων που έχουν ως επίκεντρο τη Μονή Αγίας Λαύρας και την ετήσια αναπαράσταση μεθαύριο Δευτέρα της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του ’21.

Κατά την περίοδο της αποκριάς στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας η πληρότητα έφτασε το 100%, στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας αλλά και τα εποχικά καταλύματα που άνοιξαν, με «έκρηξη» της ζήτησης και στα airbnb και όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην παραλιακή ζώνη σε Συμπολιτεία, Αίγιο, Διακοπτό, Αιγείρα και Ακράτα.

Υψηλή ήταν η ζήτηση και στα Καλάβρυτα, συνολικά σε Καλάβρυτα, Κλειτορία, Δάφνη και Τριπόταμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, στην παραλιακή ζώνη της Αιγιαλείας, από το Σάββατο 16 Μαρτίου έως και το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας 18 Μαρτίου ο πληθυσμός της περιοχής τριπλασιάστηκε με πολύ ικανοποιητικούς τζίρους τόσο στην εστίαση όσο και σε Φούρνους – Σούπερ Μάρκετ που έμειναν ανοικτά .

Πολυάριθμοι επισκέπτες συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τα καρναβαλικά δρώμενα σε Κλειτορία, Δάφνη και Τριπόταμα όπου άνοιξαν από νωρίς πολλά εξοχικά με αποτέλεσμα στα καθιερωμένα Κούλουμα ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή του δήμου να είναι διπλάσιος. Τόσο στην Αιγιάλεια όσο και στα Καλάβρυτα επισκέπτες καταγόμενοι από την περιοχή αλλά και τουρίστες ήρθαν για πρώτη φορά στις αποκριές και πολλοί από αυτούς αναμένονται και για την 25 η Μαρτίου.

Οι επισκέπτες του τριημέρου χωρίστηκαν ουσιαστικά σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που έχουν σπίτι, πατρικό ή παραθεριστικό στην περιοχή, και την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία και στους εκδρομείς, η πλειοψηφία των οποίων συνδύασε διαμονή στην Αιγιάλεια, λόγω της από πολύ νωρίς πληρότητας της Πάτρας αλλά και των υψηλότερων τιμών της, επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νομού για το καρναβάλι και παραμονής στην Αιγιάλεια και για την Καθαρά Δευτέρα. Κάπως έτσι, επωφελήθηκε και η περιοχή από την παρουσία τους ενώ έγιναν γνωστά και τα καρναβαλικά δρώμενα της Αιγιάλειας, τα οποία πιθανώς πολλοί αγνοούσαν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστο Κανελλή, σε επίπεδο επισκεψιμότητας για το τελευταίο τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Αιγιάλεια, ο τελικός απολογισμός ήταν αρκετά θετικός αν και λειτούργησε μόνο το 40% των εποχικών καταλυμάτων. Οι τιμές στα δωμάτια κινήθηκαν σε λογικά πλαίσια, από 50 έως 100 ευρώ το δωμάτιο, ανάλογα πάντα με τις παροχές που έχει το κάθε δωμάτιο και ο κύριος όγκος των εκδρομέων ήταν από τον Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργο Σακελλαρόπουλο, το 90% ήταν επισκέπτες από την Αττική, ο πιο μεγάλος και πολυπληθής, των τελευταίων πέντε ετών. «Νομίζω ότι όλοι οι επαγγελματίες της Ανατολικής Αιγάλειας πρέπει να αισθάνονται απολύτως ευχαριστημένοι» αναφέρει.

«Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οι ορεινές διαδρομές θα έχουν πληρότητα πάνω από 90%, σε αντίθεση με τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις παραλίες» εκτίμησε πρόσφατα ο κ. Κανελλής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement