Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα πρωτότυπο αθλητικό πρόγραμμα στη φύση, δωρεάν από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων

Published

on

 

 

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων ανακοινώνει τη λειτουργία και για τη φετινή σεζόν, ενός πρωτότυπου αθλητικού προγράμματος στη φύση που ονομάζεται «Σκανδιναβικό Περπάτημα». 

 

Το Σκανδιναβικό Περπάτημα αποτελεί τεχνική βάδισης με χρήση μπαστουνιών πεζοπορίας, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, καθώς τα μπαστούνια και η τεχνική δημιουργούν ελάφρυνση στις αρθρώσεις και παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά τραυματισμού. 

 

Με το Σκανδιναβικό Περπάτημα ενεργοποιείται όλο το σώμα σε σχέση με ένα απλό περπάτημα, και βελτιώνεται η στάση του σώματος, καθώς κατανέμεται καλύτερα το βάρος και μειώνεται το φορτίο που δέχονται η μέση, οι γοφοί, τα γόνατα και γενικά οι αρθρώσεις. 

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο νέο Οικολογικό Πάρκο στο Έλος Αγυιάς και στο Νότιο Πάρκο. Πιο συγκεκριμένα: 

  • ΕΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 

ώρα 11:00-12:00 

Σημείο Συνάντησης: όργανα γυμναστικής.

  • ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ: 

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 

ώρα 08:45- 09:30

Σημείο Συνάντησης: όργανα γυμναστικής.

Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται από την Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλο, γυμνάστρια και κάτοχο Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο  2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.), 

στο email: [email protected] 

ή στο messenger της σελίδας του Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064156776469

 

(Σημειώνεται ότι τα προγράμματα στη φύση υλοποιούνται μόνο πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και με τους όρους της σύμβασης των εργαζόμενων καθηγητών της Φυσικής Αγωγής.)

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement