Connect with us

Τοπική αγορά

Αλυκές Μεσολογγίου-Με το Υπερταμείο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Published

on

Οι Ελληνικές Αλυκές με έδρα το Μεσολόγγι συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με εκθεσιακό περίπτερο που εντάσσεται στις εγκαταστάσεις του Υπερταμείου στο περίπτερο 13.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρεία έχει κινήσει της διαδικασίες για την αναγνώριση για το premium προϊόν αλατιού «Αφρίνας Μεσολογγίου» ως ΠΟΠ. Επί της διαδικασίας, επιχείρηση που πουλάει τυποποιημένη Αφρίνα έχει προσφύγει κατά των Ελληνικών Αλυκών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκκρεμεί η γνωμοδότηση. Ο φάκελος για την αναγνώριση ως ΠΟΠ έχει εγκριθεί πάντως από το υπουργείο Γεωργίας και την Κομισιόν.

Αυτήν την περίοδο η εταιρεία Ελληνικές Αλυκές έχει ξεκινήσει επενδύσεις για την ανανέωση των αλυκών με βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών. Το σύνολο της δαπάνης θα ανέλθει στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Μέρος των επενδύσεων έχουν υλοποιηθεί, ενώ το κύριο τμήμα αυτών θα ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει θα καλυφθεί πλήρως από ίδιους πόρους και η παραγωγή θα φτάσει στους 300.000 τόνους ετησίως.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2022 ανήλθε στα 9 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων 1,7 εκατ. ευρώ. Για το 2023, ο τζίρος θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα. Με την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων επενδύσεων ο κύκλος εργασιών της θα ανέλθει στα 15 εκατ. ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement