Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμείς οι νέοι-Άρθρο της Βέλβας Μητροπούλου*

Published

on

Το «είμαι νέα» δεν σημαίνει πως είμαι «απερίσκεπτη».

Σημαίνει, προφανώς, ότι δεν έχω την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Από την άλλη πλευρά όμως, σημαίνει ότι ως πιο νέος άνθρωπος, μπορεί να έχω κάποιες φρέσκες ιδέες, κοιτάζοντας τον κόσμο με τα μάτια της γενιάς μου και των αναγκών που αυτή αντιμετωπίζει.
Και πιστέψτε το, οι νέοι σήμερα βρίσκονται μπροστά σε έναν… λαβύρινθο προκλήσεων και αναγκών, από τον οποίο καλούνται να βγουν για να καταφέρουν να φτιάξουν ένα μέλλον, τουλάχιστον ίδιο – αν όχι καλύτερο – από το παρόν και το παρελθόν.

Αναρωτηθείτε και εσείς, ποιά άλλη γενιά στην Ελλάδα, εδώ και μισό αιώνα, πέρασε από μία μεγάλη οικονομική κρίση που ακύρωσε όνειρα και καριέρες, ενώ αμέσως μετά αναγκάστηκε να «σπαταλήσει» και δύο – τρία χρόνια σε καραντίνες και «ακινησία» λόγω μίας κοσμοϊστορικής πανδημίας; Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθαν και τα άλλα: Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, ένας νέος πόλεμος στην Ευρώπη, φωτιές και πλημμύρες στην Ελλάδα μας.

Όμως, παρά τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» αισθάνομαι πως ανήκω σε μια γενιά που δεν το βάζει κάτω, που σφυρηλατείται σαν το ατσάλι και μπαίνει μπροστά σε κάθε πολιτικό και κοινωνικό αγώνα.

Εμείς οι νέοι είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για τη ζωή και μέλλον μας, αλλά και για τη ζωή και το μέλλον που δικαιούνται να έχουν οι γονείς και οι παππούδες μας, φυσικά και τα νεότερα παιδιά.

Εμείς, οι νέοι του σήμερα, ξέρουμε ότι θα υποστούμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να διαχειριστούμε τον «κόσμο της τεχνολογίας» χωρίς να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Και ότι θα βρεθούμε πολλές φορές μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Όμως, είμαστε εδώ.
Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας στη ζωή και σε έναν καλύτερο κόσμο.
Δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας.

Πιστεύουμε, αγωνιζόμαστε, ελπίζουμε!

* Η Βέλβα Μητροπούλου είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Νεκτάριου Φαρμάκη

Ροή ειδήσεων

Advertisement