Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαρία-Βελούδω(Βέλβα) Μητροπούλου: “Με τη γενιά μου για όλες τις γενιές”

Published

on

Η Μαρία Βελούδω – Βέλβα τη φωνάζουν όλοι – Μητροπούλου, μας «συστήνεται» για πρώτη φορά ως υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας.

Είναι χειρουργός οδοντίατρος και κόρη του γνωστού οδοντιάτρου της Πάτρας (και επί σειρά ετών πολιτικού στελέχους της ΝΔ), Ανδρέα Μητρόπουλου, παράλληλα όμως είναι και μία ανεξάρτητη προσωπικότητα με συγκροτημένο λόγο και άποψη. Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «Γ», το αποδεικνύει…

«Νέα, ωραία και επιστήμων». Είναι αυτό το τρίπτυχο ένα καλό διαβατήριο για την ενασχόληση με τα κοινά;

Μόνο αν κάνεις… μόντελινγκ (γέλια). Εγώ, απλώς αποφάσισα να συνταχθώ σε μία μεγάλη πορεία προκοπής που έχει ξεκινήσει για τον τόπο μας εδώ και τέσσερα χρόνια και η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές είμαι και σε αυτή την προσπάθεια αισθάνομαι πως δεν μετράει το πτυχίο ή η εμφάνιση, παρά μόνο η διάθεση και η ικανότητα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια μαζί με τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

Πρώτα – πρώτα γιατί είναι μία αυτοδιοικητική κίνηση, που σημαίνει ότι αφορά άμεσα τον τόπο μου, την Αχαΐα. Δεύτερον, γιατί ως νέος άνθρωπος, πιστεύω ότι θα μπορούσα να συνταχθώ μόνο με έναν πολιτικό της σύγχρονης εποχής, έναν άνθρωπο που κοιτάζει το αποτέλεσμα και που ήρθε για να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί. Αυτή είναι και η προσωπική μου αντίληψη για την πολιτική. Και κατά την άποψή μου, το μόνο ισχυρό αντίδοτο απέναντι στον λαϊκισμό αλλά και στην μεταπολιτική, που δυστυχώς βλέπουμε να κυριεύει την πολιτική σε όλο τον κόσμο.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πάντως ότι η «εικόνα» στις μέρες μας διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο…

Σίγουρα. Με τη διαφορά ότι «εικόνα» χωρίς «ουσία», τελικά καταλήγει ένα κενό γράμμα και μία, ακόμα και επικίνδυνη κατάσταση, όταν μιλάμε για πολιτική και αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, αισθάνομαι ότι μία μεγάλη ευθύνη της δικής μου γενιάς είναι να κρατήσουμε την πολιτική ζωντανή, χωρίς να αρνηθούμε τις εξελίξεις και ιδιαίτερα την παρεμβατικότητα των social media στη ζωή μας. Ας χρησιμοποιήσουμε τα social media για να αναδείξουμε αξίες και όχι ψεύτικες εικόνες!

Από ότι καταλαβαίνω, αν και είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά, είστε ένα έντονα πολιτικοποιημένο πρόσωπο. Προσωπικό το ενδιαφέρον ή έπαιξε ρόλο και ο πατέρας σας;

Η αλήθεια είναι ότι αν μεγαλώνεις σε ένα σπίτι όπου η πολιτική, με την ευρύτερη έννοια, αποτελεί μία καθημερινότητα, δεν γίνεται να μην επηρεαστείς. Από μικρή έδειχνα ενδιαφέρον λοιπόν, αλλά η απόφαση να είμαι τώρα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ήταν αποκλειστικά δική μου.

Ποια είναι τα πεδία ενδιαφέροντός σας;

Είμαι ένας… κανονικός άνθρωπος της γενιάς μου. Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για τα ζητήματα της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος, οργίζομαι γιατί αισθάνομαι πως οι άνθρωποι της γενιάς μου πέφτουν από κρίση σε κρίση και δεν έχουν σταθερό έδαφος για να φτιάξουν το μέλλον τους, αλλά αισθάνομαι επίσης ότι ανήκω σε μία γενιά που δεν το βάζει κάτω και θα παλέψει για να κερδίσει όσα δικαιούται. Αυτή τη στάση εκφράζω και με την υποψηφιότητά μου…

Τί σημαίνει για εσάς η ισότητα;

Νομίζω ότι για πολλά χρόνια βαδίσαμε σε λάθος δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε από τη μία πλευρά το πιο άσχημο μοντέλο της ανδροκρατούμενης κοινωνίας που εκφράζεται μέσω των δεκάδων γυναικοκτονιών και από την άλλη πλευρά, η δια του νόμου επιβολή ισότητας, που παραμένει μία τυπικότητα χωρίς ουσία. Εγώ λοιπόν, θα μιλήσω για την ισότητα των ανθρώπων. Δεν έχει σημασία εάν είσαι άνδρας ή γυναίκα, ποια είναι η θρησκεία σου, εάν έχεις κινητικά προβλήματα ή ό,τι άλλο. Όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα!

Ποιά είναι η σχέση σας με τα ζώα;

Η σχέση μου λέγεται Patrick. Είναι κοκόνι ενός έτους και αποτελεί τον πρεσβευτή των μικρών ζώων στο σπίτι μας και στην ζωή μας.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι Αχαιοί στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Για να δώσουν τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους να μπουν μπροστά και να «μπολιάσουν» τη δημόσια ζωή με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Όπως συνηθίζω να λέω: Είμαι νέα και θέλω να αγωνιστώ για τη γενιά μου αλλά και για όλες τις γενιές. Γιατί σε αυτόν τον τόπο, κυριολεκτικά πρέπει να πάμε μπροστά για όλους!

Ροή ειδήσεων

Advertisement