Connect with us

Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος στη Λιβύη, θα δοθούν απαντήσεις

Published

on

Θα διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στο Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, οι οποίοι συνέτρεξαν εκεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

Όσο για τις συγκεχυμένες πληροφορίες τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, ο κ. Μαρινάκης αφού εξέφρασε τη συντριβή του για την απώλεια των πέντε ανθρώπων ανέφερε: «Αυτό που μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι αυτή ήταν η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης, δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί».

Όσο για το αν τηρήθηκαν κανόνες ασφάλειας κατά τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής είπε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πως οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με βεβαιότητα πριν γίνει η σχετική έρευνα και δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της εκλογής προέδρου από τη βάση και πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς την επόμενη Κυριακή θα εκλεγεί αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη συμμετοχή στη χθεσινή εκλογική διαδικασία σχολίασε πως δεν υποτιμάται καμία διαδικασία όμως πρόσθεσε πως ήταν ίδια με την προηγούμενη φορά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει αρχηγό για πρώτη φορά μετά από το 2008.

Συμπλήρωσε ότι το να είναι κάποιος νέος, δεν αρκεί για να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, και πως όλοι κρινόμαστε για τις ιδέες, τις θέσεις και τις δράσεις μας.

Η ηλικία από μόνη της δεν είναι διαβατήριο για τίποτα, είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχολίασε ότι μέσα στις κυρίαρχες ιδεολογίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «πολακισμός» και πως είναι πολύ επικίνδυνο για τη δημοκρατία να ακούγονται θέσεις, όπως «να ξεδοντιάσουμε» θεσμούς.

«Αλίμονο αν κάποιος γουστάρει να ξεδοντιάζει τους θεσμούς. Όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στη δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement