Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μοτοπορεία διανομέων, το μεσημέρι, για τον θάνατο συναδέλφου τους

Published

on

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι διανομείς της Πάτρας, σήμερα το μεσημέρι με αφορμή τον θάνατο σε τροχαίο συναδέλφου τους , στο Αίγιο.

Συγκεκριμένα θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο στις 12 το μεσημέρι και θα κινηθούν με τα μηχανάκια τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ:

Το Αίγιο θρηνεί την απώλεια του 24χρονου Αντώνη Τσιγκρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του σήμερα σε τραγικό τροχαίο.

Ο νεαρός εργαζόταν ως διανομέας σε καφέ της Τρίγωνης Πλατείας στο κέντρο της πόλης.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγίων Αναργύρων, όταν άνοιξε η πόρτα σε αγροτικό όχημα που κινείτο στο δρόμο.

Ο  24χρονος  για να αποφύγει τον τραυματισμό, έπεσε πάνω σε φορτηγό, όπου χτύπησε στο κεφάλι του

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αιγίου  όπου άφησε την τελευταία του πνοή .

 

Η ανακοίνωση του συνδικάτου διανομέων-ντιλιβεράδων:

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ένας 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του πριν λίγες ώρες, εν ώρα εργασίας στο Αίγιο, και προστέθηκε στην ήδη μακρά λίστα των συναδέλφων μας που χάθηκαν στην άσφαλτο.

Ως συνδικάτο, εκφράζουμε στην οικογένεια του, στους οικείους του, την βαθειά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας. Ζητάμε να διερευνυθούν τα αίτια του δυστηχήματος.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η δουλειά του διανομέα είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας. Ειδικά στις περιπτώσεις που παραγγελίας. Αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο.

Δεν είναι όμως μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι η αιτία του κακού, ούτε η κακιά στιγμή. Το αίμα των δεκάδων νεκρών διανομέων τα τελευταία χρόνια “φωνάζει” για την έλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι άμεση ανάγκη να επανέρθουν και για την ειδικότητα του διανομέα.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες, αφού τόσα χρόνια σιωπούν και γυρίζουν την πλάτη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Μάλιστα τώρα φέρνουν και νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το 13ωρο. Οι ευθύνες όμως είναι τεράστιες και για τους εργοδότες που στο όνομα του κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δε θα μείνουμε άλλο θεατές σε αυτό το έγκλημα! Ή τα κέρδη τους, ή ζωές μας!

Επιλέγουμε τις ζωές μας γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Καμία διανομή σε ακραιές καιρικές συνθήκες.

Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη.

5ήμερο- 7ωρο.

Καλούμε σε 4ωρη στάση εργασίας αύριο Σάββατο 23/9 από τις 11:00 έως 15:00 για όλο τον κλάδο, και συγκέντρωση-μοτοπορεία στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement