Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βασίλης Αϊβαλής: Ο θρησκευτικός τουρισμός στους βασικούς άξονες του προγράμματός μας

Published

on

Στη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής, με πλειάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 59 ετών από την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας, από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη όπου φυλασσόταν, ο Βασίλης Αϊβαλής σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Τιμούμε σήμερα μια ιστορική θρησκευτική επέτειο για την τοπική Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Ο Προστάστης της Πάτρας μας, ο Πολιούχος της Απόστολος Ανδρέας αποτελεί σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Από κάθε γωνιά της γης πιστοί σπεύδουν για να προσκυνήσουν στον τόπο μαρτυρίου του.
Δυστυχώς όμως ως πόλη δεν έχουμε αναδείξει όσο θα έπρεπε τον επιβλητικό Ναό του Πολιούχου. Δεν έχουμε σχεδιασμό για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη που θα κληθούμε να αναλάβουμε τις τύχες της πόλης, έχουμε εντάξει, μετά και τη διαβούλευση με τους συμπολίτες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην ενότητα θεματικού τουρισμού.
Με μελέτες προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας για τους σημαντικούς χώρους, πόλους έλξης του Δήμου Πατρέων, όπως είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, που αφορούν σε έργα ανάπλασης και υποδομών, θα αυξήσουμε κατακόρυφα την επισκεψιμότητα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement