Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισε ο Βόλος – Εικόνες χάους στην Εύβοια

Published

on

Σε συναγερμό βρίσκονται η Θεσσαλία, η Στερεά και η Εύβοια καθώς συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Elias.

Χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει, σπίτια πλημμύρισαν, πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ μηνύματα για εκκενώσεις εστάλησαν από το 112 σε Βόλο σε Εύβοια και Λάρισα.

Νύχτα τρόμου στο Βόλο

Δραματικές ώρες βιώνει ο Βόλος, καθώς οι έντονη βροχή «εξαφάνισε» δρόμους και κάλυψε με λάσπη και φερτά υλικά εκατοντάδες αυτοκίνητα. Υπερχείλισαν ρέματα όπως ο Κραυσίδωνας και ο Ξηριάς που περνούν μέσα από την πόλη και το νερό στην πόλη ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές τα 30 και 40 εκατοστά. Υπολογίζεται ότι το 80% της πόλης έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 800 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και απεγκλωβισμούς πολιτών. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή.

Στον Βόλο έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ώρες αγωνίας και για τους κατοίκους στα Φάρσαλα και της ευρύτερη περιοχή το Θεσσαλικού κάμπου, ενώ εκκενώθηκαν χωριά κοντά στον ποταμό Ενιπέα.

Αγωνία στην Εύβοια

Δραματική είναι και η κατάσταση στην Εύβοια. Κλειστός είναι ο δρόμος από Ψαχνά προς Μαντούδι. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Μαντούδι, Λίμνη και Αγία Άννα Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε τέσσερις περιοχές αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

 

Μηνύματα από το 112 και σε άλλες περιοχές

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν και σε άλλες περιοχές προκειμένου οι κάτοικοι είτε να απομακρυνθούν σε ασφαλέστερα σημεία, είτε να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν αν κριθεί απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, να κατευθυνθούν προς Ιτέα ζητά με μήνυμα το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα.

Τον οικισμό Αχίλλειο κλήθηκαν να εκκενώσουν προς τη Λάρισα μετά τα μεσάνυκτα οι κάτοικοι.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/9) μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στον Παλαμά να είναι σε ετοιμότητα, ενώ να εκκενώσουν τον οικισμό Κάμπο προς Λάρισα κλήθηκαν οι πολίτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement