Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταύρος Γεράνιος: «Με δήμαρχο τον Κώστα Σβόλη η Πάτρα θα αναγεννηθεί»

Published

on

Συνέντευξη στον Διονύσιο Ζακυνθινό

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», «ως δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Κώστα Σβόλη, εγγυάται μια πορεία αναγέννησης και εξωστρέφειας για την πόλη μας», τονίζει μιλώντας στη «Γ» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, φαρμακοποιός Σταύρος Γεράνιος.

Κι αυτό διότι, όπως υπογραμμίζει, «ήλθε η ώρα να βγούμε από το τέλμα αυτό και να οδηγήσουμε την αχαϊκή πρωτεύουσα στη θέση που της αξίζει και αρμόζει στο λαμπρό παρελθόν της».

-Γιατί, κύριε Γεράνιε, αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη;

Η πόλη μας, η αγαπημένη μας Πάτρα, έχει εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια σε ένα τέλμα στασιμότητας, τείνοντας να βιώσει μια παρατεταμένη παρακμή, εξαιτίας μιας ιδεοληπτικής δημοτικής αρχής που υπηρετεί τυφλά την ατζέντα του κόμματος της.

Ήλθε, λοιπόν, η ώρα να βγούμε από το τέλμα αυτό και να οδηγήσουμε την αχαϊκή πρωτεύουσα στη θέση που της αξίζει και αρμόζει στο λαμπρό παρελθόν της. Άλλωστε, σύμφωνα με ένα γνωστό απόφθεγμα, εάν θες να βαδίσεις μπροστά πρέπει προηγουμένως να κοιτάξεις πίσω.

Αποφάσισα, λοιπόν, να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», διότι ως δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Κώστα Σβόλη, εγγυάται μια πορεία αναγέννησης και εξωστρέφειας για την πόλη μας, με γνώμονα το πρωτοποριακό πρόγραμμα της, που είναι εναρμονισμένο με το πνεύμα της εποχής μας.

Έτσι, εάν κι εφόσον οι συμπολίτες μου μού κάνουν την τιμή και με αναδείξουν δημοτικό σύμβουλο, θέλω να συνεισφέρω με τις όποιες δυνάμεις έχω στην αναγέννηση της πόλης που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα τη δική μου οικογένεια και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

-Επομένως, ο Κώστας Σβόλης σάς εμπνέει….

Φυσικά. Και να σημειώσετε ότι ο Κώστας Σβόλης είναι, επίσης, ένας καλός γιατρός και ένας καλός άνθρωπος, όπως λέγεται κατά κόρον για τον απερχόμενο δήμαρχο. Όμως, σε σχέση με τον Κώστα Πελετίδη έχει μια θεμελιώδη διαφορά. Ο Κώστας Σβόλης δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες, δεν υπηρετεί και δεν θα υπηρετήσει, ως δήμαρχος, καμία κομματική ατζέντα. Ως openmind άνθρωπος που είναι, θα υπηρετήσει μία διαφορετική, μία και μοναδική ατζέντα: αυτήν της Πάτρας.

-Και τι περιλαμβάνει αυτή η ατζέντα;

Το πρόγραμμα μας εστιάζει με στοχευμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα της πόλης.

Ως προς το κυκλοφοριακό, θα εφαρμόσουμε την «έξυπνη» στάθμευση, ενώ θα λειτουργούν δημοτικά πάρκινγκ φυλασσόμενα, με άμεση εξυπηρέτηση από minibus και με «έξυπνες» στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, προτεραιότητα θα έχουν η κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων, οι βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων με αισθητήρες πλήρωσης, και βέβαια η αύξηση της ανακύκλωσης.

Βαρύτητα θα δώσουνε και στην ψηφιακή μεταρρύθμιση. Και συγκεκριμένα στην ψηφιοποίηση εγγράφων, αποφάσεων, πολιτιστικής κληρονομιάς, στη δυνατότητα πληρωμών διαδικτυακά, στην ηλεκτρονική και διαδικτυακή εξυπηρέτηση άνευ φυσικής παρουσίας, στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στη διαδικτυακή βοήθεια, όπως και στην πρόβλεψη και ενημέρωση επικίνδυνων καταστάσεων.

Επιπλέον, θα εξασφαλίσουμε την ενεργειακή αυτονομία, με «έξυπνα» συστήματα φωτισμού, ηλεκτροκίνηση, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων.

Και ως προς την τουριστική ανάπτυξη, η οποία παραμένει ζητούμενο, θα δώσουμε έμφαση στην έλξη και πρόσβαση των επισκεπτών μας με την ενημέρωση προσφορών και διαθέσιμων παροχών για τα τουριστικά σημεία της πόλης.

Αδιαπραγμάτευτος σκοπός μας είναι η Πάτρα να μετατραπεί από μία σύγχρονη πόλη που υποβαθμίζει τη ζωή μας σε μια «έξυπνη» και ελκυστική πόλη, η οποία θα στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης, στην εξασφάλιση πόρων, στην ασφάλεια και στην κοινωνική συνοχή, στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη, όπως και στο βιώσιμο αστικό οικοσύστημα.

-Πρόσφατα τοποθετηθήκατε αντιπρόεδρος στο ΠΕΑΚ. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

Αισθάνθηκα και αισθάνομαι την ηθική ικανοποίηση να ευχαριστήσω δημοσίως τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε στο πρόσωπο μου, με την τοποθέτηση μου στη θέση του αντιπροέδρου του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο αυτό μου, ώστε με τα υπόλοιπα μέλη του ΠΕΑΚ να πετύχουμε την αναβάθμιση της λειτουργία του, συνεισφέροντας από την πλευρά μας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του πατραϊκού αθλητισμού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement